Je verwacht misschien niet dat jou iets overkomt op vakantie, maar besef je goed dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Daarom is het verstandig je goed te verzekeren voor je vertrekt. Dit doe je door een reisverzekering af te sluiten. Wie zo’n verzekering aanvraagt, komt voor een aantal keuzes te staan. Hieronder zetten wij er 4 voor je op een rijtje, zodat een reisverzekering afsluiten je hopelijk minder tijd kost.
 

1. Verzekeringsduur

Voordat je überhaupt een reisverzekering aan kunt vragen, moet je eerst de verzekeringsduur kiezen die jouw voorkeur geniet. Je hebt twee opties: kortlopend en doorlopend. De kortlopende variant wordt vooral afgesloten door mensen die één keer per jaar op vakantie gaan. Ga je vaker? Dan is het makkelijker en voordeliger om een doorlopende reisverzekering van Univé af te sluiten. Je bent dan het hele jaar door verzekerd, waardoor je niet voor iedere vakantie opnieuw een reisverzekering af hoeft te sluiten. Een kortlopende reisverzekering gaat in op de dag dat je vakantie begint en stopt automatisch op de dag dat je weer thuiskomt.
 

2. Verzekerd gebied

Als je bepaald hebt of een kortlopende of doorlopende reisverzekering voor jou de beste optie is, ben je er nog niet. Je moet namelijk ook nog een verzekerd gebied kiezen. Standaard ben je verzekerd in heel Europa en de landen grenzend aan de Middellandse Zee. Voor mensen die vakantie vieren binnen Europa, volstaat een reisverzekering met Europadekking. Wil je verder weg? Sluit dan een reisverzekering met werelddekking af. Hiermee ben je wereldwijd verzekerd. Omdat je in alle landen verzekerd bent, betaal je wel een hogere premie dan voor een reisverzekering met Europadekking.

Voor een vakantie hoef je niet ver te reizen, want je kunt het ook dichtbij huis zoeken. Vier je vakantie in Nederland, België of Duitsland? Dan kun je een reisverzekering afsluiten die specifiek betrekking heeft op deze drie landen. Financieel gezien is dit vaak interessant, want de premie ligt lager dan bij een reisverzekering voor Europa.
 

3. Maximaal aaneengesloten reisduur

Omdat een doorlopende reisverzekering het hele jaar door loopt, denk je misschien dat je altijd goed verzekerd bent. Helaas is dit niet zo, want verzekeraars werken met een maximaal aaneengesloten reisduur. Vaak geldt een standaardperiode van 60 dagen. Ben je van plan om langer in het buitenland te verblijven? Upgrade dan je reisverzekering door te kiezen voor een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen.
 

4. Dekking

Iedere vakantie is anders. Daarom wil je waarschijnlijk een reisverzekering passend bij jou afsluiten. Dit behoort tot de mogelijkheden, want verzekeraars bieden verschillende aanvullende dekkingen aan. Zo kun jij je reisverzekering bijvoorbeeld uitbreiden met een annuleringsverzekering of aanvullende dekkingen als ‘bagage’, ‘medische kosten’ en ‘wintersport’. Hierdoor is het betrekkelijk eenvoudig om een reisverzekering op je vakantie af te stemmen. Je kunt één aanvullende dekking kiezen, maar het is ook mogelijk om er meerdere af te sluiten. Besef je alleen wel dat de premie hoger uitvalt naarmate je meer aanvullende dekkingen kiest.