Zelfmoordaanslag in Kayseri eist 13 doden

Een zelfmoordaanslag in Kayseri heeft Turkije weer doen schudden. Na de aanslag in Istanbul van vorige week, is dit de tweede aanslag in zeer korte tijd. De zelfmoordaanslag vond...

Een zelfmoordaanslag in Kayseri heeft Turkije weer doen schudden. Na de aanslag in Istanbul van vorige week, is dit de tweede aanslag in zeer korte tijd. De zelfmoordaanslag vond plaats in een bus waarin ook soldaten zaten die dezelfde dag nog vrij hadden genomen om het weekend met vrienden en familie te kunnen doorbrengen.

De bom in kwestie was geplaatst in een auto die de bus volgde. Toen de bus stopte bij een halte, ging de bom af waarna een krachtige explosie plaatsvond. Numan Kurtulmuş, de vicepremier, gaf aan dat er 15 mensen zijn opgepakt en dat waarschijnlijk de PKK achter deze aanslagen zit.

Het Turkse leger heeft op de website meegedeeld dat er 13 doden en 56 gewonden zijn gevallen, waaronder ook burgers. Dit gebeurde nog voordat RTÜK een uitzendverbod aankondigde. Na de aanslag in Istanbul werd er ook al een uitzendverbod uitgegeven.

Reacties

Premier Binali Yildirim was in de stad Kahramanmaraş toen de aanslag plaatsvond. Daar zei hij dat de overheid er alles aan doet om deze mensen tegen te houden, maar dat er “soms één of twee terroristen door de vingers kunnen glippen”. Tevens zei hij: “we moeten de dreiging niet onderschatten”, waarna hij het al gauw weer over de treinsporen en bruggen die de AK Partij aanlegt, begon te praten. Zo stelde hij dat de aanslag alleen “voor een beetje vertraging” zal zorgen bij het aanleggen van de hogesnelheidslijn nabij Kahramanmaraş. Deze uitspraken zorgden voor veel ophef. De burgers verwijten de AK Partij van incapabiliteit en willen dat de overheid hun taken neerlegt.

Lees ook:   Erdogan: "Presidentieel Systeem is ons aanbevolen door imperialisten"

Ook Bekir Bozdağ, de omstreden Minister van Justitie, deed een duit in het zakje. Bozdağ zei op Twitter: “Jullie zullen nooit bang moeten zijn om dood te gaan voor dit land”, waarna de reacties fel waren. Bozdağ werd uitgenodigd om zelf naar het front te gaan om te vechten, in plaats van de dood te romantiseren.

Bekir Bozdag

 

Categorieën
Turks nieuws & opinieTurks politiek
1 reactie
 • Elke twee weken ontploft er een bom in Turkije – TurksGeluid
  18 december 2016 at 13:25
  Plaats een reactie

  […] Zelfmoordaanslag in Kayseri eist 13 doden […]

 • Plaats een reactie

  *

  *

  Like TurksGeluid

  Ook interessant...

  Close