Waarom gooit Ebru Umar olie op het vuur?

Een vraag die ik graag aan haar zou willen stellen. Nou deel ik Ebru Umar’s denkbeelden in die zin dat ze eigenlijk gelijk heeft. Ze heeft gelijk als ze...
Ebru Umar
Ebru Umar

Een vraag die ik graag aan haar zou willen stellen. Nou deel ik Ebru Umar’s denkbeelden in die zin dat ze eigenlijk gelijk heeft. Ze heeft gelijk als ze zegt dat de Turken hier niet heel veel hebben meegekregen van de vrijheden en rechten die we hebben. De lust die de Nederturken hebben om Erdogan een hart onder de riem te steken is natuurlijk heel erg zorgwekkend, maar dat geldt eveneens voor de 50% van de Turken die op deze man stemmen. Ook ik vind dat een heel slecht verhaal, maar woorden als “berggeiten” of “geitenneukers” zal ik nooit kunnen begrijpen.

Ja, je kunt stellen dat ik Erdoğan en zijn partij haat, maar je kunt zelfs mij nooit betrappen op zulke woorden. Dat gaat veel te ver. We leven in een democratie, toch? Iedereen mag zeggen en denken wat hij of zij wil, zolang je elkaar maar niet beledigt. Dat is wat Umar echter wel doet. Bekritiseren mag, maar dat doe je dan met argumenten en niet met enkel en alleen aantijgingen waarmee je toch niks bereikt. Dat gezegd hebbende: wat is je doel Ebru? Wat wil je bereiken met zulke woorden? Je weet dat je nooit veilig bent in het huidige Turkije als je dat soort dingen zegt. Zelfs in Nederland kan je vervolgd worden als je dit soort ongein uithaalt met politici. Vergelijk het met het uitschelden van de koning… dat mag, maar je weet ook wat de gevolgen zijn van zoiets.

GEFELICITEERD met jullie loyaliteit aan een stel berggeiten uit Turkije, geitenneukers zo je wilt, die jullie volgen zodra ze oproepen tot NSB-gedrag.

 

Lees ook:   Bommen, terreur, moslims en Nederland

In essentie heb je gelijk Ebru, maar de manier waarop je dit tracht over te brengen is verkeerd. Helemaal verkeerd zelfs. Wiens harten wil je winnen? De PVV-stemmers? Ik begrijp je niet, mens. Ik begrijp je niet.

Daarnaast: ik heb het idee dat de meeste Turken in Nederland niet eens weten wie je bent. Je bent oorlog aan het voeren met Erdogan en die ga je sowieso verliezen. Als zelfs Can Dündar dat verliest, verlies jij dat geheid. Je hebt een boel op je hals gemaakt en ik heb geen flauw idee waarom je dat hebt gedaan. Je wist dat je niks klaar kon spelen en je wist ook dat het alleen maar problemen zou opleveren. Respect voor je moed, maar dit heet “cahil cesareti”; de moed van een onwetende of overmoed.

Categorieën
Opinie
2 Reacties op dit bericht
 • Durgun
  12 augustus 2016 at 11:29
  Plaats een reactie

  Ik ben het niet altijd eens met anderen, want ja we zijn allemaal mensen met een mening. Maar wat een goed artikel. Ik vind ook dat, als jij je mening wilt delen, doe dat dan op een fatsoenlijke manier. De manier waarop Ebru dat heeft gedaan en haar volgers haar steunen, zegt veel over hen dan over de Turken zelf. Maar ik vind ook dat, het niet nodig was om haar te verklikken, zo is zij populair geworden. Ze heeft geschreewd, gescholden en zo veel Nederlands gewonnen voor haarzelf. De Turken zijn erin getrapt. Dit zijn geen mensen van mijn niveau. Maar als ik straks voor van alles wordt uitgemaakt, heb ik dat te danken aan Ebru Umar. Overigens is de vrijheid van meningsuiting niet geldig voor mij, omdat ik vind dat zij niet op een normale manier haar mening kan geven. En dan willen ze democratie naar Turkije zogezegd brengen.

 • SiyahBeyaz
  5 oktober 2016 at 19:16
  Plaats een reactie

  Dank je wel voor je mooie woorden, Durgun.

 • Plaats een reactie

  *

  *

  Like TurksGeluid

  Ook interessant...

  Close