Turkse verontwaardiging in Deventer over brief met stemadvies

Turkse verontwaardiging in Deventer over brief met stemadvies Turkse inwoners van Deventer hebben afgelopen zaterdag tijdens de vredesmars in hun stad verontwaardigd gereageerd op een brief die ze kregen...
Deventer Turken consulaat
Deventer Turken consulaat

Turkse verontwaardiging in Deventer over brief met stemadvies

Turkse inwoners van Deventer hebben afgelopen zaterdag tijdens de vredesmars in hun stad verontwaardigd gereageerd op een brief die ze kregen van de Turkse premier Davutoglu. Dat meldt Deventer Centraal.

In de brief vroeg de Turkse premier tijdens de verkiezingen te stemmen op zijn AK-partij. Deze week mogen de Turkse ingezetenen van Nederland naar de stembus in het Deventer sportcentrum De Scheg.

“Hoe komen ze aan mijn adres?”, vroegen veel Turken zich af tijden de protestbijeenkomst in Deventer. “Ik ben geen lid van de partij, dus hoe komen ze aan mijn adresgegevens”, vraagt Huseyin Kara zich hardop af. “En ik ben niet de enige die zich dit afvraagt. Het voelt niet fijn.”

Turks consulaat ontkent doorgeven van adresgegevens

De NOS meldt dat de Nederlandse editie van het Turkse blad Zaman vandaag tientallen meldingen van mensen ontving. Het Turkse consulaat ontkent dat het de adresgegevens heeft doorgegeven. Ook de Unie van Europese Turkse Democraten heeft er naar eigen zeggen niets mee te maken.

In Duitsland zouden 600.000 Turkse kiezers een brief hebben gekregen, verstuurd vanaf het AK-verkiezingsbureau in Hamburg. De Nederlandse afdeling van de AK-partij ontkent achter de brieven te zitten in ons land.

Beladen parlementsverkiezingen

De ophef rondom de brief maakt nog maar eens duidelijk dat de aankomende parlementsverkiezingen beladen zijn. Na de verkiezingen in juni, gevolgd door mislukte coalitieonderhandelingen, mogen de Turken van 21 tot en met 25 oktober in Nederland weer naar de stembus. Bij stemlocatie De Scheg in Deventer wordt grote drukte verwacht. Erdogan zal deze keer proberen de absolute meerderheid te bemachtigen, om zo niet nogmaals de onderhandelingen in te hoeven.

Lees ook:   Waar en wanneer kan ik stemmen tijdens de Turkse verkiezingen?

Artikel van RTV Oost: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?cat=1&nid=228951

Categorieën
Dossier: Turkse parlementsverkiezingen 2015
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close