Turkse troepen steken grens met Syrië over

Dit is een nieuwsitem van Nu.nl
Turkse tanks
Turkse tanks
Turkse tanks zijn woensdag de grens met Syrië overgestoken. Ook Syrische rebellen die door Turkije worden gesteund zijn het land ingetrokken vlakbij de stad Jarablus.

De Turkse president Erdogan heeft woensdag bevestigd dat het land is begonnen aan een operatie om Islamitische Staat en militanten van de Koerdische partij PYD in het noorden van Syrië aan te vallen.

“Het is onmogelijk om de problemen in Syrië los te zien van de binnenlandse problemen in Turkije”, aldus Erdogan.

Doel van de actie is om beide partijen te verdrijven uit het grensgebied met Turkije.

Een verslaggever van persbureau Reuters meldde dat hij zes tanks de grens over heeft zien gaan. Ook zouden hevige bombardementen en luchtaanvallen worden uitgevoerd.

Offensief

Woensdagochtend begonnen Turkije en een door de VS gesteunde rebellencoalitie een offensief om de Syrische grensstad Jarablus te heroveren op Islamitische Staat (IS). Het doel van de operatie is om de grens veilig te stellen en de coalitie tegen IS te steunen, liet een Turkse militaire bron weten.

Turkse en Amerikaanse gevechtsvliegtuigen bombardeerden verschillende IS-doelen in de strategisch gelegen stad. Vanuit de Turkse stad Karkamis aan de andere kant van de grens zijn verschillende rookpluimen te zien.

Turkse tanks naderden woensdagochtend de Syrische grens en vuurden op posities van rebellen, maar bleven aanvankelijk op Turks grondgebied.

Lees ook:   Turkse GSM operators onderdeel van AKP propaganda
Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close