Turkse operator Turkcell klaagt Twitter aan vanwege anti-Turkcell hashtags

Turkcell, de grootste operator van Turkije heeft Twitter aangeklaagd vanwege de aanhoudende anti-Turkcell hashtags. De social media gebruikers protesteerden tegen Turkcell vanwege de steun die de provider gaf aan...
Twitter en Turkcell
Twitter en Turkcell

Turkcell, de grootste operator van Turkije heeft Twitter aangeklaagd vanwege de aanhoudende anti-Turkcell hashtags. De social media gebruikers protesteerden tegen Turkcell vanwege de steun die de provider gaf aan de omstreden Ensar stichtingen door middel van reclames waarin ze de diensten van de stichtingen prijzen. De Ensar stichtingen staan onder druk sinds het verkrachtingsschandaal waarbij minstens 45 jongetjes seksueel mishandeld werden.

Abonnementen

Op de grootste website van Turkije, Ekşi Sözlük, hebben honderden gebruikers aangegeven dat ze hun abonnement van Turkcell stopzetten en overstappen naar andere providers. Dit is in het verkeerde keelgat gevallen van de operator en dus proberen ze deze beweging te stoppen door Twitter en haar gebruikers aan te klagen. In de klacht staan meerdere Twitter gebruikers wiens account volgens Turkcell geblokkeerd zou moeten worden vanwege het gebruik van hashtags zoals & (Tecavüz staat in dit geval voor verkrachting).

Turkcell vs Twitter

Turkcell vs Twitter

 

Twitter en Turkcell censuur

Twitter gebruikers en tweets die gecensureerd zouden moeten worden

Turkcell troll

Turkcell troll

Overigens is het zeer tragisch dat Turkcell, die haar geld verdient door het aanbieden van speciale Twitter pakketten.

Lees ook:   Censuur op Eksi Sozluk voor Erdogan's assistent
Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close