Turkije blokkeert weer internetsites om eigen minister te beschermen

De AK Partij heeft zich weer van haar slechtste kant laten zien. Websites zoals Dropbox, OneDrive (Microsoft) en Github werden geblokkeerd. Zelfs Google Drive moest het ontgelden. De blokkade...
RedHack - Berat Albayrak
RedHack - Berat Albayrak

De AK Partij heeft zich weer van haar slechtste kant laten zien. Websites zoals Dropbox, OneDrive (Microsoft) en Github werden geblokkeerd. Zelfs Google Drive moest het ontgelden.

De blokkade komt precies na het uitlekken van de mails van Berat Albayrak; de minister van Energie en Grondstoffen. De mailtjes werden gelekt door RedHack, die bekend staat als een linkse groep hackers die het hebben gemunt op de AK Partij. De regeringspartij misbruikt op deze manier de noodtoestand in het land om dit soort dingen te werken van de publieke en sociale media. De reden dat opslagdiensten zijn geblokkeerd komt doordat RedHack de mailtjes constant deelt op dit soort websites. Dit heeft er voor gezorgd het archief van 17 GB groot, te downloaden is via torrents en andere platforms.

Overigens heeft RedHack al aangegeven dat ze via een keylogger, Albayrak’s mailaccount wisten te hacken.

Berat Albayrak

Berat Albayrak is de schoonzoon van president Recep Tayyip Erdogan. Er wordt gesteld dat hij de zwarte doos is van alles dat Erdogan doet. Hierom zou RedHack het op hem hebben gemunt. Albayrak gebruikte een standaard gmail account voor zijn mailwisselingen, wat heel veel gevoelige informatie bevatte. Dit account zou hij, volgens RedHack, al sinds 2001 gebruiken. Alle mails zouden nu in bezit zijn van deze hackers.

RedHack zegt dat ze alle mails van Albayrak hebben, startend vanaf 2001

RedHack zegt dat ze alle mails van Albayrak hebben, startend vanaf 2001

Zo zien we hieronder een mail van een van de hulpjes van Albayrak, die hem uitlegt wie er wel parlementariër zou moeten worden en wie niet. Dit doen ze door hun achtergrond te checken en deze namen te geven zoals “parallel” , wat een andere benaming is voor Fethullah Gülen aanhangers.

Lees ook:   Nieuw stadion Beşiktaş Vodafone Arena geopend door AK Partij lieden

 

Mail van Berat Albayrak

Mail naar Berat Albayrak

Nog tragischer is de relatie van de AK Partij met terreurorganisatie IS. In mails van en naar de minister, staat dat Turkije aan wapenhandel doet met Islamitische Staat. De AK Partij kwam al eens eerder in opspraak nadat journalist Can Dündar hier een melding van maakte, maar nooit is er wat gedaan om deze mensen te straffen. Ook nu wordt dat niet verwacht, maar dit is wel een bevestiging van hetgeen dat iedereen al wist.

Ontslag

RedHack’s openbaringen hebben al voor een eerste ontslag gezorgd. Mehmet Ali Yalçındağ, de president van een van de grootste mediaorganisaties in Turkije (Dogan Media Groep), heeft zijn ontslag aangeboden. Dit deed hij nadat er mails uitlekten waarbij hij het heeft gemunt op bepaalde journalisten die volgens hem niet “schrijven zoals ze zouden moeten schrijven”, doelend op de pro-AK Partij berichten die journalisten tegenwoordig dienen te schrijven voor hun baanzekerheid.

Een ontslag van AK Partij lieden is nagenoeg onmogelijk en wordt ook niet verwacht. In een bananenrepubliek is dat namelijk een zeldzaamheid.

Categorieën
Turks nieuws & opinieTurks politiek
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close