Tientallen doden na zelfmoordaanslag Suruç

In de Turkse stad Suruç zijn maandag verschillende doden en gewonden gevallen bij een explosie in het Amara cultureel centrum. Volgens autoriteiten zijn zeker 27 mensen omgekomen, ongeveer honderd...
In de Turkse stad Suruç zijn maandag verschillende doden en gewonden gevallen bij een explosie in het Amara cultureel centrum.

Volgens autoriteiten zijn zeker 27 mensen omgekomen, ongeveer honderd mensen raakten gewond. Een lokaal ziekenhuis roept mensen op bloed te doneren omdat het daar te weinig van beschikbaar heeft.

De explosie zou plaats hebben gevonden tijdens een persconferentie van de Federatie van jonge socialisten (SGDF), die campagne voert om inwoners van in Syrië gelegen Koerdische stad Kobani te helpen. Er waren op het moment van de explosie zo’n driehonderd jongeren in het centrum aanwezig.

Het Turkse ministerie van Binnenlandse zaken meldt dat het gaat om een terroristische aanslag. “We roepen iedereen op kalm te blijven, deze terroristische aanslag raakt de eenheid van ons land”, laat het ministerie in een schriftelijke reactie weten.

Volgens Turkse autoriteiten lijkt het er, op basis van bewijsmateriaal, op dat de aanslag het werk is van Islamitische Staat (IS).

Kobani

Suruç ligt in het zuidelijk gelegen Koerdische deel van Turkije, zo’n 10 kilometer bij Kobani vandaan. Sinds vorig jaar wordt er in en rondom deze stad een hevige strijd geleverd tegen de strijders van IS. Vorige maand zou de terreurbeweging de stad opnieuw hebben ingenomen.

Ook in Kobani deed zich maandag een explosie voor.

Video

Videobeelden van de aanslag (waarschuwing: 18+, niet kijken als je er gevoelig voor bent)

http://www.dha.com.tr/dhavideogaleri.asp?vid=983178

Lees ook:   Vals spel tijdens referendum zorgt voor pyrrusoverwinning AK Partij
Categorieën
Turks nieuws & opinie
2 Reacties op dit bericht
 • Maar liefst 81 doden in 49 dagen in Turkije – TurksGeluid
  7 september 2015 at 09:56
  Plaats een reactie

  […] dagen geleden begonnen de eerste zelfmoordacties in Turkije, waarover we al hadden bericht. Toen verloren tientallen mensen te Suruc, hun leven. Sindsdien kunnen er nog meer soldaten en […]

 • Maar liefst 81 doden in 49 dagen bij aanslagen in Turkije – TurksGeluid
  7 september 2015 at 09:57
  Plaats een reactie

  […] dagen geleden begonnen de eerste zelfmoordacties in Turkije, waarover we al hadden bericht. Toen verloren tientallen mensen te Suruc, hun leven. Sindsdien kunnen er nog meer soldaten en […]

 • Plaats een reactie

  *

  *

  Like TurksGeluid

  Ook interessant...

  Close