Secularisme discussie geopend; slechte tijden in Turkije breken aan

Het gaat al niet geweldig in Turkije, maar nu lijkt alles in een stroomversnelling gekomen te zijn. Een van Atatürk’s grootste cadeaus aan het Turkse volk is het laïcisme, beter bekend...
Ismail Kahraman TBMM
Ismail Kahraman TBMM

Het gaat al niet geweldig in Turkije, maar nu lijkt alles in een stroomversnelling gekomen te zijn. Een van Atatürk’s grootste cadeaus aan het Turkse volk is het laïcisme, beter bekend als het secularisme. Al jaren wordt gesproken over het opheffen van deze grondwet, maar nooit durfde men hier aan te tornen. Tot gisteren, toen Ismail Kahraman, de voorzitter van het Turks parlement aangaf dat het secularisme plaats moet gaan maken voor een “islamitisch grondwet”. Een schande, een regelrechte schande.

De enige reden dat Turkije al die tijd de meest stabiele en rustige land der moslimlanden is geweest, komt door het secularisme en het feit dat het land geen strenge grondwetten heeft die mensen dwingen een bepaald geloof aan te hangen (lees: sharia). De AK-Partij, die natuurlijk bekend staat om haar conservatisme en pro-islamitisch beleid, wil Turkije een derdewereldland maken. De basis is er en nu willen ze het helemaal afmaken. Ik heb geen idee wat er zal gebeuren als zoiets besproken zal worden in het parlement en daarna ook nog eens gerealiseerd wordt. Ik gok dat we een burgeroorlog krijgen waarna er een coup gepleegd wordt. Heel eerlijk: het zou de meest ideale situatie zijn, aangezien de sharia het land alleen maar terug in de tijd brengt.

Je mag de pot op Ismail Kahraman. Jullie idiote denkbeelden maken het land helemaal kapot en daar stoor ik me aan. Ik hoop van harte dat dit soort domme dingen niet door het parlement komen.

Lees ook:   Turkse regering gevormd; schoonzoon Erdogan minister
Categorieën
OpinieTurks politiek
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close