Scheve verdeling zendtijd politieke leiders Turkije

De zendtijd die de politieke partijen / politieke leiders in Turkije, voor de verkiezingen van 1 november, zijn niet evenredig verdeeld. In deze “democratische” land is er noch een...
zendtijd_Turkse_politiek
zendtijd_Turkse_politiek

De zendtijd die de politieke partijen / politieke leiders in Turkije, voor de verkiezingen van 1 november, zijn niet evenredig verdeeld. In deze “democratische” land is er noch een verkiezingsdebat, noch enig ander platform waarin de politieke leiders het tegen elkaar op kunnen nemen. Nou zou dat niet heel veel uitmaken als alle leiders dezelfde kansen kregen, maar helaas is dat ook niet het geval.

Oneerlijke verdeling

Premier Ahmet Davutoglu van de regerende AK-Partij, verscheen maar liefst 61 keer live op tv. Dit terwijl oppositieleiders Kemal Kilicdaroglu (CHP), Devlet Bahceli (MHP) en Selahattin Demirtas (HDP) respectievelijk 7, 5 en slechts 1 keer live op tv mochten verschijnen. Demirtas kreeg overigens alleen van Bugun TV een live uitzending. De kanalen die het meest bekeken worden, sloegen hem over.

Overigens is dit dus een goed voorbeeld van hoe de mensen in Turkije worden gemanipuleerd en hoe de AK-Partij haar macht uitoefent ten opzichte van de rest van de partijen.

Lees ook:   Binali Yıldırım nieuwe premier van Turkije
Categorieën
Dossier: Turkse parlementsverkiezingen 2015OpinieOpmerkelijk
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close