Russen vergelden Turkse aanval

Nadat Turkije gisteren een Russisch gevechtsvliegtuig neerschot, is de band tussen Rusland en Turkije ernstig verslechterd. De Russen zinnen op wraak en hebben al meerdere maatregelen genomen om het...
Turks consulaat Moskou
Turks consulaat Moskou

Nadat Turkije gisteren een Russisch gevechtsvliegtuig neerschot, is de band tussen Rusland en Turkije ernstig verslechterd. De Russen zinnen op wraak en hebben al meerdere maatregelen genomen om het Turkije lastig te maken. Alles wordt uit de kast gehaald om Erdogan en de zijnen onderuit te halen.

Turks consulaat in Moskou bekogeld

De in Moskou gevestigde Turkse consulaat is vandaag met stenen en eieren bekogeld door een menigte van 500 mensen. Alle ramen werden kapot gegooid en volgens de berichtgevingen liet de politie het allemaal toe. Overigens raakte niemand gewond tijdens het protest.

Moskou Turks consulaat bekogeld

Protesten Turks consulaat Moskou

Protesten Turks consulaat in Moskou

Nieuwe raketten

De Russische Ministerie van Defensie heeft bekendgemaakt dat het nieuwe raketten van het type S-300 en S-400, die projectielen tot een afstand van 400 km neer kunnen schieten, naar de Russische luchtmachtbasis in Latakia te Syrië stuurt. Daarnaast stelt het dat elk bommenwerper nu begeleidt zal worden door gevechtsvliegtuigen.

Handel

Ook in de handel dreigen er nu problemen te komen. De Russische douane geeft Turkse vrachtwagenchauffeurs geen toestemming het land binnen te treden. Zij zijn nu gestrand voor de grens en moeten voor onbepaalde tijd wachten tot er meer duidelijkheid is. Andere producten zoals exportbloemen worden op de vliegvelden in Rusland gehouden en mogen niet gedistribueerd worden.

Rusland stopt vrachtwagens Turkije

Rusland en Turkije handelen voor ongeveer 30 miljard Euro per jaar in goederen met elkaar.

Armeense kwestie

De Russische nieuwsagentschap Ria meldt dat Russische parlementariërs een wetsvoorstel hebben ingediend om het ontkennen van de beweringen met betrekking tot de genocide op de Armenen, wettelijk strafbaar te maken.

 

Lees ook:   "Premier Ahmet Davutoğlu op het punt om ontslag te nemen"

 

 

Categorieën
Turks nieuws & opinie
1 reactie
 • jos van Veen
  25 november 2015 at 21:47
  Plaats een reactie

  dit was te verwachten…de intermediaire schrrelaars voor de EU gaan nu ook gepakt worden…het beste is dat Turkije zoveel mogelijk in het isolement wordt gebracht.Met Erdogan als leider wordt het gedrag daar ziekelijk..

  De VS zit op een basis daar dus die riepen dat Turkije gesteund wordt….de feitelijke berichten vertellen iets anders..
  Ik denk niet dat de NAVO landen groet erliezen willen lijden voor de psychotische grillen van Erdogan.

  Turkije speelt meer zeer gevaarlijk vuur.De Turkmenen krijgen bommen voor hun grote bek..

 • Plaats een reactie

  *

  *

  Like TurksGeluid

  Ook interessant...

  Close