Turks nieuws 30 maart 2016

Recep Tayyip Erdoğan’s bewakers werden kwaad op protestanten die het gemunt hadden op de president. De scheldwoorden vlogen om de oren. De “Ensar Huizen”, zoals de islamitische stichtingen waarin...
Turks nieuws / media van de dag
  • Recep Tayyip Erdoğan’s bewakers werden kwaad op protestanten die het gemunt hadden op de president. De scheldwoorden vlogen om de oren.

  • De “Ensar Huizen”, zoals de islamitische stichtingen waarin kinderen worden misbruikt worden genoemd, lijkt concurrentie te hebben van een rehabilitatiecentrum in Kocaeli. Burgers maakten een video waarin het geschreeuw van minstens 2 meiden zijn te horen waarin ze om hulp vragen. Het rehabilitatiecentrum kwam eerder deze week ook al in het nieuws toen werd beweerd dat er meerdere kinderen zijn misbruikt.

  • De Turkse mediawaakhond RTÜK, die tegenwoordig alleen maar dient voor de AK Partij, heeft wederom een omstreden beslissing genomen. Ondanks het feit dat de reclamespot van de Ensar Stichting (Ensar Vakfi) door experts als “niet nuttig voor het publiek” is bestempeld, heeft RTÜK besloten de reclame volledig gratis en met een stempel van het Ministerie van Onderwijs uit te zenden.
  • Een ruzie op een politiebureau in Fatih te Istanbul heeft geleid tot 1 dode en 2 gewonden.
  • Er vielen twee doden tijdens de bouw van een tweede ziekenhuis in Denizli na een bodemdaling.
Lees ook:   De president met het valse diploma: Erdoğan
Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close