Ophef om schandalig antwoord Diyanet

De Diyanet, oftewel het presidium van godsdienstzaken van Turkije, heeft voor veel ophef gezorgd na een antwoord op een persoonlijke vraag op de vraag-en-antwoord website, die verbonden is aan...
Diyanet Fetva
Diyanet Fetva

De Diyanet, oftewel het presidium van godsdienstzaken van Turkije, heeft voor veel ophef gezorgd na een antwoord op een persoonlijke vraag op de vraag-en-antwoord website, die verbonden is aan het presidium.

Intiem

Op de intieme vraag “zal het feit dat je geil wordt als je je eigen dochter een kus geeft, een effect hebben op mijn huwelijk?”, besloot de Diyanet een antwoord te geven. Waar ze zo’n rare vraag niet links laten liggen, geven ze een antwoord waar iedereen van moet walgen.

De reactie van het presidium was als volgt:

 

Diyanet geeft schandalig antwoord op intieme vrag

Diyanet geeft schandalig antwoord op intieme vraag

Vrij vertaald:

Er is een meningsverschil tussen de verschillende stromingen over dit onderwerp. In sommige stromingen heeft het kussen en / of omhelzen op een opgewonden manier, geen effect op je huwelijk. Volgens de Hanefi’s, is het huwelijk dan wel direct voorbij. Voorwaarde is dat er sprake is van aanrakingen en zelfs verder. Alleen door de kleren aan te raken of door opgewonden te raken door naar haar lichaam te kijken, is niet haram. Overigens moet het kind ouder dan 9 jaar zijn.

Diyanet

De Diyanet reageerde op haar site door middel van een persbericht en stelde dat de leider, Prof. Dr. Mehmet Görmez, hier niet aansprakelijk voor gesteld kan worden. Tevens stelt het dat men op “digitale omgevingen”, dingen uitlokt en probeert te provoceren, wat onacceptabel en onjuist is, aldus de Diyanet.

Ophef

CHP parlementarier Ali Haydar Hakverdi heeft om het ontslag van leider Mehmet Görmez gevraagd. Hij stelt in zijn brief aan premier Ahmet Davutoglu, dat Gormez sinds zijn aanstelling alleen maar voor polarisering zorgt en aan het haatzaaien is.

Ali Haydar Hakverdi brief aan Davutoglu

Ali Haydar Hakverdi’s brief aan Davutoglu

Overigens is dit niet de eerste keer dat de Diyanet op negatieve manier in het nieuws komt.

  • Vorig jaar vielen er 6 doden na een brand in een gebouw waar de Diyanet Koran lessen gaf. Achteraf bleek dat ze geen toestemming hadden om er les te mogen geven.
  • De Diyanet Imam uit Frankfurt werd tijdens de Turkse parlementsverkiezingen van 2015 op heterdaad betrapt nadat hij twee keer wilde stemmen met een fake ID.
  • Diyanet antwoordde op de vraag of een Soenniet met een Aleviet kan trouwen met “met niet-moslims kun je niet trouwen, alleen met moslims kan getrouwd worden.”
Lees ook:   Koenders roept Turkse ambassadeur op matje om Diyanet

En deze lijst kan nog wel even door. Feit is dat dit soort instanties niks toevoegen aan het welzijn van een land en alleen maar tegenstrijdige, rare en vooral zieke dingen met zich meebrengen. Jammer dat het anno 2016 nog steeds op deze manier moet.

 

Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close