Ontploffing bij Turks cultureel centrum in Stockholm

Na de bloedige aanslag in Ankara, die gisteravond plaatsvond, is ook de Zweedse hoofdstad Stockholm opgeschrokken door een zware explosie. In de avonduren werd het Botkyrka Turks cultureel centrum in...
Stockholm ontploffing Turks cultureel centrum
Stockholm ontploffing Turks cultureel centrum

Na de bloedige aanslag in Ankara, die gisteravond plaatsvond, is ook de Zweedse hoofdstad Stockholm opgeschrokken door een zware explosie. In de avonduren werd het Botkyrka Turks cultureel centrum in de wijk Fittja getroffen door een ontploffing, waardoor het gehele gebouw werd vernietigd. Er vielen bij de ontploffing geen slachtoffers.

İsmail Zengin, voorzitter van het culturele centrum, denkt te weten wie de daders zijn en doet zijn zegje: “Aanhangers van de PKK en de PYD gooiden met stenen op ons gebouw en gooiden tevens de ramen in. Wij (Koerden en Turken) leven hier in harmonie met elkaar; een paar mensen van buitenaf proberen dit te verstoren. Onze mensen moeten zich vooral niet geprovoceerd voelen en kalm blijven.

De politie en explosievenopruimingsdienst van Stockholm doen momenteel onderzoek op de plaats van het incident. Volgens een woordvoerder van de politie was er niemand in het gebouw aanwezig op het moment van de ontploffing.

Eerder gisteren vielen minstens 28 doden en tientallen gewonden bij een zware aanslag met een bomauto op een miltair konvooi in Ankara. Of er een connectie is tussen de twee aanslagen is nog niet bekend.

Lees ook:   Explosie in Istanbul eist minstens 10 levens
Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close