Onderzoek naar brief van premier Davutoglu

Onderzoek naar brief van premier Davitoglu Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) gaat toch onderzoeken of de Turkse AK-partij in de fout is gegaan met het sturen van een brief...
CBP onderzoek Turkse brief
CBP onderzoek Turkse brief

Onderzoek naar brief van premier Davitoglu

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) gaat toch onderzoeken of de Turkse AK-partij in de fout is gegaan met het sturen van een brief aan een grote groep Turkse Nederlanders. Volgens de Wet Bescherming Persoongegevens mogen adressen van burgers niet zomaar worden gebruikt.

In de brief probeert de Turkse premier Davitoglu stemmen te winnen voor zijn partij. “We gaan deze week een verzoek tot inlichtingen doen omdat we de zaak willen onderzoeken. We willen niet zeggen aan wie we dat doen, omdat de ontvanger het verzoek nog niet heeft gekregen”, aldus een woordvoerster van het CBP.

Het is ook nog niet duidelijk wanneer het CBP kan zeggen of de wet is overtreden. “Dat hangt er onder meer van af hoe snel we de inlichtingen krijgen.” Het CBP kan bij een overtreding een waarschuwing geven. Vanaf 1 januari volgend jaar kan het college ook een boete opleggen.

Het CBP wilde de brief aanvankelijk niet onderzoeken, zo liet een woordvoerder van het college eerder deze week weten aan De Telegraaf.

Artikel van de Telegraaf: http://www.telegraaf.nl/binnenland/24637824/__Onderzoek_naar_brief_Erdogan__.html

Lees ook:   Turken kunnen stemmen in Ahoy Rotterdam, Amsterdam en Deventer
Categorieën
Dossier: Turkse parlementsverkiezingen 2015Overig nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close