Nobelprijswinnaar Aziz Sancar honoreert Atatürk met prijs

De Turks-Amerikaanse scheikundige Aziz Sancar, heeft zijn prijs opgedragen aan Mustafa Kemal Atatürk. Sancar stelde dat hij op 19 mei volgend jaar, het mausoleum van Atatürk wil bezoeken en...
Aziz Sancar nobelprijs ontvangst
Aziz Sancar nobelprijs ontvangst

De Turks-Amerikaanse scheikundige Aziz Sancar, heeft zijn prijs opgedragen aan Mustafa Kemal Atatürk. Sancar stelde dat hij op 19 mei volgend jaar, het mausoleum van Atatürk wil bezoeken en zijn prijs en medaille daar achter wil laten.

“Ik hoop op 19 mei, mijn prijs in het mausoleum te kunnen zetten. Dit is de prijs van Atatürk en de Turkse republiek”

 

Sancar, die gespecialiseerd is in DNA-reparaties en de celcylus, kreeg dit jaar samen met zijn collega’s Tomas Lindahl en Paul Modrich de Nobelprijs voor de Scheikunde. Zij kregen de prijs voor hun mechanische studies van DNA-reparatie, waar ze 35 jaar lang aan hebben gewerkt. De scheikundige is als biochemist en moleculair bioloog verbonden aan de Universiteit van North Carolina en Yale University.

Nobelprijs Aziz Sancar

Nobelprijs Aziz Sancar

Sancar is overigens de tweede Turk die de prijs in ontvangst heeft mogen nemen. Orhan Pamuk ging hem in 2006 voor toen hij de Nobelprijs voor Literatuur won.

Lees ook:   Bomaanslag in Diyarbakir eist 6 levens
Categorieën
Turks nieuws & opinie
1 reactie
 • Ilayda Şamilgil gekozen voor NASA project – TurksGeluid
  18 januari 2016 at 16:21
  Plaats een reactie

  […] hebben we nog mensen als Ilayda en bijvoorbeeld een Aziz Sancar, die niet opgeven en hun dromen achterna gaan. Deze mensen waarderen het belang van een regime […]

 • Plaats een reactie

  *

  *

  Like TurksGeluid

  Ook interessant...

  Close