Nieuw stadion Beşiktaş Vodafone Arena geopend door AK Partij lieden

Na meer dan 3 jaar steggelen is Beşiktaş’ nieuwe stadion, de Vodafone Arena, dan eindelijk geopend. De officiële opening is vandaag, maar gisteren werden o.a. president Erdoğan, ex-president Abdullah...
Fikret Orman Vodafone Arena

Na meer dan 3 jaar steggelen is Beşiktaş’ nieuwe stadion, de Vodafone Arena, dan eindelijk geopend. De officiële opening is vandaag, maar gisteren werden o.a. president Erdoğan, ex-president Abdullah Gül en premier Davutoğlu al onthaald.

Turkije, die steeds vaker negatief in het nieuws komt, heeft zelfs gefaald in het openen van een nieuw voetbaltempel. Fikret Orman, de president van de Turkse topclub, zei maar liefst 40 keer “geachte president Erdoğan” in zijn openingsspeech. Op social media en Beşiktaş fora was men woedend op Orman. De supporters van Beşiktaş, die vooral bestaan uit socialisten en Atatürk aanhangers, konden het geslijm van hun president niet waarderen.

Ik als Beşiktaş fanatiekeling, ben alles behalve blij met het schandaal. Nou begrijp ik wel dat Orman dit in het huidige Turkije moet doen, aangezien Turkije nu niet heel veel anders is dan Noord-Korea waar ze ook een one-man-show hebben, maar toch. Het is gestoord dat er een stadion wordt geopend voor politici. En alsof dat niet genoeg is, mochten supporters er ook niet bij zijn. Vraag je even af wat jij zou vinden als straks premier Rutte met koning Willem-Alexander, een dag voor de officiële opening van De Nieuwe Kuip, naar een leeg stadion gaan om propaganda te maken en een show te geven wat natuurlijk helemaal nergens op slaat. Gestoord is het.

Dictatuur

Dictatuur in Noord-Korea vs Turkije

 

Ik vind het fijn dat we zoveel fans hebben die hier fel tegen zijn, maar helaas koop je daar ook niks voor. Vooral het feit dat nota bene Erdogan, Orman uitschold (hier terug te luisteren), maar ondanks dat zoveel krediet krijgt vind ik klote. Hieronder een video waarin Orman’s geslijm te horen is.

Lees ook:   Devlet Bahçeli: het paard van Troje

 

Ook captain Tolga Zengin was niet content. Hij werd in het stadion waar hij zelf gaat spelen, belemmerd door een parlementariër waardoor hij er niet langs kon. De keeper foeterde het uit en zei: “het boeit me niet dat hij een parlementariër is, ik wil er langs”. Ik mag zijn speelstijl niet, maar dit is wel goud. Dank Tolga. Je hebt gezegd wat wij ook dachten.

Dan hebben we het natuurlijk nog niet gehad over een mini-show die Gül, Erdoğan & Davutoğlu gaven op het voetbalveld van Vodafone Arena. Aftrappen, passen en wat trucjes doen voor lege tribunes (lees: tribunes met mannen in zwarte pakken). Een dag om snel te vergeten.

Wij willen geen politici in het stadion, ongeacht hun kleur, ras of ideologie. Wij zijn de club van het volk en juist hierom zullen wij deze blamage nooit vergeten beste Fikret Orman.  Gelukkig is vandaag de opening met de echte eigenaren van het stadion… de supporters! En dat zullen ze weten ook.

Categorieën
Opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close