Moordenaar Özgecan Aslan doodgeschoten in cel

De moord op Özgecan Aslan heeft veel teweeggebracht in Turkije. De jonge vrouw werd 2 jaar geleden verkracht en vermoord in Manisa. Sindsdien zijn er parken genoemd naar Özgecan...
Ozgecan Aslan moordenaars

De moord op Özgecan Aslan heeft veel teweeggebracht in Turkije. De jonge vrouw werd 2 jaar geleden verkracht en vermoord in Manisa. Sindsdien zijn er parken genoemd naar Özgecan en is er zelfs een wetsvoorstel met haar naam opgesteld om hardere straffen uit te delen aan moordenaars en verkrachters. 

Ahmet Suphi Altındöken, de moordenaar van Özgecan Aslan, werd doodgeschoten in zijn cel. De man, die een levenslange celstraf had gekregen, werd neergeschoten door Gültekin Alan. Alan zou zijn cel hebben binnengedrongen met behulp van cipiers en bewaker, waaronder een vrouw die het pistool binnen zou hebben geloodst. Zij zijn nu opgepakt en worden verhoord.

Gultekin Alan & Ahmet Suphi Altindoken

Gultekin Alan & Ahmet Suphi Altindoken

Reacties

De reacties in het land zijn gematigd. Sommigen stellen dat het zijn verdiende loon is, terwijl anderen aangeven dat het vermoorden van iemand nooit goed gepraat kan worden.

De vader van Altindoken zei: “ik kan noch stellen dat ik blij ben en noch dat ik verdrietig ben”. Hiermee bevestigt hij eigenlijk de gedachten van het Turkse publiek. Opvallend is ook dat verscheidene gemeenten hebben geweigerd een plek toe te wijzen om het lijk van Altındöken te begraven.

 

Lees ook:   Om de twee weken ontploft er een bom in Turkije
Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close