Meerdere doden door aanslag in centrum Istanbul

Dit is een nieuwsitem van Nu.nl
meerdere-doden-aanslag-in-centrum-istanbul
meerdere-doden-aanslag-in-centrum-istanbul
Door een aanslag in een drukke winkelstraat in het centrum van Istanbul zijn zaterdagochtend meerdere doden gevallen.

Het zou volgens zender CNN Turk gaan om een zelfmoordaanslag waarbij zeker twee doden en zeven gewonden vielen. De explosie vond plaats in de Istiklal caddesi. Dit is de meest drukke winkelstraat van de stad.

De aanslag is nog niet opgeëist.

Turkije wordt de laatste weken met regelmaat opgeschrikt door aanslagen waarbij veel slachtoffers vallen. Vorige week vielen er 37 doden door een aanslag in Ankara. Deze aanslag is opgeëist door de aan de PKK gelieerde groepering TAK. TAK kondigde toen ook aan meer aanslagen te  plannen.

De Turkse premier Ahmed Davutoglu kondigde donderdag nog extra veiligheidsmaatregelen aan in Istanbul, Ankara en op andere plekken in het land, naar aanleiding van de aanslag in Ankara afgelopen zondag.

Vrijheidsvalken

De TAK (Vrijheidsvalken van Koerdistan) noemde de aanslag in Ankara een vergelding voor de bombardementen die de Turkse regering de laatste maanden uitvoert op Koerdische  doelwitten in het zuiden van het land. Hierbij zouden volgens de TAK inmiddels honderden burgerdoden zijn gevallen.

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken laat donderdag weten de Duitse ambassade en het consulaat en een school in Istanbul te sluiten wegens de dreiging van een mogelijke aanslag.

TAK was eerder ook verantwoordelijk voor een aanslag in Ankara in februari waarbij 29 mensen om het leven kwamen.

Media

De Turkse media heeft wederom een uitzendverbod gekregen waardoor er niks meer over de explosie getoond en / of geschreven mag worden.

 

Lees ook:   33 doden bij twee ongelukken met vluchtelingenboten
Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close