Kemal Kilicdaroglu herkozen als partijleider CHP

Oppositieleider Kemal Kilicdaroglu is herkozen als partijleider van de CHP. Dit gebeurde tijdens de 35. partijmeeting waarin moest worden gestemd voor een nieuwe leider. Kilicdaroglu’s tegenstanders, Muharrem Ince en...

Oppositieleider Kemal Kilicdaroglu is herkozen als partijleider van de CHP. Dit gebeurde tijdens de 35. partijmeeting waarin moest worden gestemd voor een nieuwe leider. Kilicdaroglu’s tegenstanders, Muharrem Ince en Mustafa Balbay, deden niet mee aan de eindronde. Ince had zich al eerder teruggetrokken en Balbay kreeg niet genoeg handtekeningen om zich uberhaupt kandidaat te kunnen stellen voor het partijleiderschap.

Kilicdaroglu kreeg 990 van de 990 stemmen en mag zich hierdoor weer concentreren op zijn strijd tegen de AK Partij.

CHP 35. Kurultay

Kilicdaroglu

De 67-jarige Kilicdaroglu stelde in zijn speech dat zij voor een eerste klas democratie willen zorgen in het land en het gevoel van vrijheid en broederschap weer terug willen brengen. Tevens bekritiseerde hij de AK Partij en met name Erdogan, wie hij “oneervol” noemde.

Wie is er verantwoordelijk voor alle onheil in het oosten van het land? Wie was er aan het roer toen al die steden werden bevoorraad met wapens? Wie gaf daar toestemming voor? Was het Sehmuz uit Diyarbakir? Waren het de inwoners van Kayseri of Mehmet uit Rize?

Een AK Partij delegatie die de meeting kwam bekijken, vertrok abrupt toen Kilicdaroglu, Erdogan een dictator noemde.

Lees ook:   Geavanceerde democratie: hoofddoek mag, tattoo niet
Categorieën
Turks nieuws & opinieTurks politiek
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close