Kati Piri: “Stop EU onderhandelingen met Turkije”

Kati Piri, Europarlementariër voor de PvdA, heeft hard uitgehaald nadat Selahattin Demirtas en journalisten van Cumhuriyet werden opgepakt. Kati Piri pleit voor het stoppen met de onderhandelingen die worden...
KatI Piri

Kati Piri, Europarlementariër voor de PvdA, heeft hard uitgehaald nadat Selahattin Demirtas en journalisten van Cumhuriyet werden opgepakt. Kati Piri pleit voor het stoppen met de onderhandelingen die worden gevoerd met Turkije met betrekking tot het toetreden tot de EU.

Piri sprak van ‘heel erg slecht nieuws vanuit Turkije’. Sommige fracties toonden zich geschokt en noemden de aanhoudingen ‘onacceptabel’. Ook gaf Piri aan dat Turkije met rassen schreden richting een dictatuur gaat en dat dat haar zorgen baart.

Boris Johnson

Het Engelse kamp gaf aan dat er sprake is van een tegenstrijdige situatie waarin aan de ene kant Turkije een belangrijk acteur is in het Midden-Oosten, maar tegelijkertijd de oppositie de mond wordt gesnoerd en politici worden opgepakt.

Europese passiviteit

Ook de Raad van Europa, een intergouvernementele organisatie die zich bezighoudt met mensenrechten en democratie, toonde zich zeer bezorgd. Koerden in Europa voerden afgelopen nacht uit protest actie in tientallen Europese steden. Zij zijn boos over de Europese ‘passiviteit’ rond de gebeurtenissen in Turkije.

 

Lees ook:   Turken blijven massaal thuis na aanslagen
Categorieën
Turks nieuws & opinieTurks politiek
1 reactie
 • Kati Piri: "Stop EU onderhandelingen met Turkije" | bizbize.co
  22 november 2016 at 18:49
  Plaats een reactie

  […] Source link […]

 • Plaats een reactie

  *

  *

  Like TurksGeluid

  Ook interessant...

  Close