Kabinet tekent protest aan in Turkije om actie Turks consulaat

Dit is een nieuwsitem van de NOS
Turks consulaat
Turks consulaat

Het kabinet heeft protest aangetekend in Turkije tegen de gang van zaken rond een oproep van het Turkse consulaat. Dat zei minister Koenders voor het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering. In de oproep werd gevraagd om beledigingen in Nederland van de Turkse president Erdogan te melden.

Gisteren riep de voltallige Tweede Kamer het kabinet al op om Turkije op het matje te roepen. Premier Rutte zei opheldering te willen van de Turken en het “vreemd” te vinden.

Misverstand

Het Turkse consulaat liet gisteravond weten dat het meldpunt een misverstand was. Een medewerker zou een fout hebben gemaakt en de oproep was niet bedoeld voor Turkse Nederlanders, maar voor organisaties.

Koenders vindt het “goed dat de brief is teruggenomen”. Maar het kabinet blijft bij zijn protest bij de regering in Ankara. Hij vindt dat ook organisaties niet moeten worden opgeroepen om beledigingen te melden. “We moeten de vrijheid van meningsuiting beschermen”, zei hij. Koenders herhaalde dat hij geen behoefte heeft aan een kliklijn.

“Als er problemen zijn met beledigingen, dan zijn daar juridische wegen voor.”

http://nos.nl/artikel/2100788-kabinet-tekent-protest-aan-in-turkije-om-actie-turks-consulaat.html

Lees ook:   Wat houden de grondwetswijzigingen van de AK Partij in? Moet ik voor of tegen stemmen?
Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close