Negen journalisten van Cumhuriyet krant zijn opgepakt

De Turkse rechtbank heeft zojuist besloten om negen (9) journalisten van de krant Cumhuriyet, de bak in te gooien omdat ze “banden hebben met de FETÖ terreurbeweging”. Cumhuriyet wordt beschouwd als...
Cumhuriyet krant

De Turkse rechtbank heeft zojuist besloten om negen (9) journalisten van de krant Cumhuriyet, de bak in te gooien omdat ze “banden hebben met de FETÖ terreurbeweging”. Cumhuriyet wordt beschouwd als een groot probleem voor de AK Partij, omdat hun ideologie haaks staat op die van Erdogan.

In een verklaring op de eigen website laat Cumhuriyet weten dat twaalf medewerkers zijn opgepakt, en dat hun computers in beslag zijn genomen. ‘Wij geven niet op,’ luidt de tekst boven de verklaring.

Opvallend

Het is op z’n zachtst gezegd opvallend dat de krant Cumhuriyet wordt beschuldigd van zoiets. Immers, Cumhuriyet is altijd anti-Gülen en elke andere vorm van religieuze sektes geweest. Tevens heeft het na de mislukte couppoging altijd de democratie en de vrijheid verdedigd.

Journalisten

De journalisten die zijn opgepakt, hebben niet echt de kans gegeven een verklaring af te geven. De 75-jarige Aydin Engin, die dat wel deed, reageerde op de vraag waarom ze zijn opgepakt als volgt: “Ik werk voor Cumhuriyet, dat zegt toch al genoeg?”. 

De volgende personen zijn opgepakt:

Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Musa Kart, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Turhan Günay, Hakan Kara, Önder Çelik, Bülent Utku

Cumhuriyet journalisten opgepakt

 

Lees ook:   Turkse Nederlanders brengen stem uit voor referendum
Categorieën
Turks nieuws & opinieTurks politiek
2 Reacties op dit bericht
 • Een blik in het alledaagse leven in Turkije (november 2016) – TurksGeluid
  5 november 2016 at 11:21
  Plaats een reactie

  […] Negen journalisten van Cumhuriyet krant zijn opgepakt […]

 • Een blik in het alledaagse leven in Turkije (november 2016) | bizbize.co
  22 november 2016 at 18:29
  Plaats een reactie

  […] Vandaag zijn negen Cumhuriyet journalisten opgepakt. […]

 • Plaats een reactie

  *

  *

  Like TurksGeluid

  Ook interessant...

  Close