IS toont beelden van gruwelmoorden op Turkse soldaten

Dit is een nieuwsitem van Telegraaf.nl
Sehitler

ANKARA – De Turkse autoriteiten hebben vrijdag in Istanbul 31 mensen opgepakt die worden verdacht van banden met de terreurgroep Islamitische Staat. Tien anderen voor wie eveneens aanhoudingsbevelen waren uitgeschreven, bleken onvindbaar, aldus de zender NTV.

IS heeft verscheidene aanslagen gepleegd in Turkije. Het Turkse leger begon op 24 augustus een militaire operatie over de grens in Syrië om Syrische rebellen in de strijd tegen de jihadisten te ondersteunen. Sinds het begin van de operatie zouden meer dan duizend IS-strijders zijn ’geneutraliseerd’. Aan Turkse zijde vielen 35 doden, zei minister van Defensie Fikri Isik donderdag in het Turkse parlement. Zestien van hen sneuvelden bij gevechten met IS om de stad al-Bab in net noorden van Syrië.

IS verspreidde donderdag een video van de gruwelmoord op twee gevangen Turkse militairen. In de negen minuten durende video is te zien hoe de twee aan elkaar geketende soldaten door Turks sprekende jihadisten worden vernederd en in brand gestoken. In de boodschap werd de Turkse president Erdogan gewaarschuwd dat zulke beelden vaker te zien zullen zijn als het Turkse leger niet uit Syrië vertrekt. De video riep aanhangers van IS op dood en verderf te zaaien in Turkije.

De Turkse autoriteiten blokkeerden de toegang tot sociale media waarop de beelden te zien waren om de verdere verspreiding ervan tegen te gaan. Vrijdagochtend waren de websites weer bereikbaar, maar duidelijk met vertraging.

Het Turkse leger is op verschillende fronten, op eigen en op vreemde bodem, in gevecht met Koerdische separatisten en jihadisten van IS.

De beelden zijn 18+ en wij hebben ervoor gekozen het niet te tonen. 

Lees ook:   Likken wat je net uitgespuugd hebt
Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close