In – en uitgangen Artvin geblokkeerd door gouverneur

Door toedoen van het besluit van de gouverneur is het nu niet meer mogelijk om Artvin te verlaten of binnen te komen. Dit is een voorzorgsmaatregel die getroffen is...

Door toedoen van het besluit van de gouverneur is het nu niet meer mogelijk om Artvin te verlaten of binnen te komen. Dit is een voorzorgsmaatregel die getroffen is om de protesten een halt toe te roepen, omdat er een boel mensen vanuit Istanbul en Ankara mee willen doen aan de protesten die momenteel gaande zijn.

Artvin file door besluit gouverneur

Door deze nieuwe regels staan mensen in de kou en zijn er files van wel 20 kilometer lang ontstaan, zonder dat ze weten hoe lang het nog kan duren. Met name tussen Borçka en Cankurtaran staan heel veel auto’s en bussen, onder toezicht van de politie, helemaal stil.

Artvin politie

De politie in Artvin

Ondertussen probeert de politie en de gendarme, de demonstranten nog altijd te onderdrukken.

Protesten

Artvin is nu al dagenlang toneel van een strijd tussen demonstranten en de politie. De protesten begonnen nadat bekend werd gemaakt dat er een mijn aangelegd zal worden in een natuurgebied waar veel goud en koper onder de grond ligt.

De protesten gaan ook door op social media. Bülent Kaya, een bezorgde burger, besloot om de krant Sabah te bellen om te zeggen dat het niet zo kan zijn dat de mensen in Artvin worden bestempeld als terroristen en PKK-sympathisanten en dat ze leugens vertellen aan de rest van de mensen. Deze video werd door heel veel mensen geliked en ging viral.

Lees ook:   Aanslag Istanbul: 39 doden en dader voortvluchtig
Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close