Hakan Şükür aangeklaagd voor “beledigen president”

Ex-profvoetballer Hakan Şükür riskeert een gevangenisstraf van 4 jaar nadat hij is aangeklaagd voor “het beledigen van president Recep Tayyip Erdoğan“. Dit zou de voormalige topscorer en speler van...
Hakan Şükür in het parlement
Hakan Şükür in het parlement

Ex-profvoetballer Hakan Şükür riskeert een gevangenisstraf van 4 jaar nadat hij is aangeklaagd voor “het beledigen van president Recep Tayyip Erdoğan. Dit zou de voormalige topscorer en speler van Galatasaray, op social media platform Twitter gedaan hebben.

Fetullah Gülen

Hakan Şükür’s relatie met de president en zijn partij is sinds het 17 december corruptieschandaal, enorm verslechterd. Waar Şükür twee jaar geleden nog het paradepaardje van de AK-Partij was, staat hij nu met lege handen. Naar eigen zeggen nam hij ontslag nadat de AK-Partij aangaf de zogenaamde “dershaneler” te willen sluiten, terwijl hij hier tegen was. De dershaneler zijn bijna allemaal in handen van Fetullah Gülen, de “vijand” van Erdogan en de reden dat het corruptieschandaal aan het licht kwam.

Hakan Şükür en Erdogan in goede tijden

Hakan Şükür en Erdoğan in betere tijden

Şükür stuurt de laatste tijd wel vaker tweets de wereld in waarin hij de regering openlijk bekritiseert. Dat lijkt hem nu veel problemen te gaan bezorgen.

Overigens is het niet bekend om welke tweet het precies gaat.

 


Hier heeft hij kritiek op de minister van Binnenlandse Zaken (Efkan Ala) na de aanslagen in Ankara.

Lees ook:   Persvrijheid in Turkije onder hevige druk
Categorieën
Turks nieuws & opinieTurks politiek
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close