Explosie in Istanbul eist minstens 10 levens

Istanbul is vandaag opgeschrikt door een dodelijke explosie op het Sultanahmet-plein, dat zich in de hart van de stad bevindt. Het gedeelte, dat altijd vol loopt van de toeristen,...

Istanbul is vandaag opgeschrikt door een dodelijke explosie op het Sultanahmet-plein, dat zich in de hart van de stad bevindt. Het gedeelte, dat altijd vol loopt van de toeristen, was het doelwit van een terroristische aanslag. De Turkse media stelt dat de terroristen, de toeristen op het oog hadden, maar de bommen vluchtig hebben laten ontploffen toen ze politieagenten zagen aankomen.

explosie Sultan Ahmet

Doden en gewonden

Turkse media melden dat er 10 doden zijn gevallen, waaronder een politieagent. Daarnaast zijn er 15 gewonden, waarvan 9 Duitsers, 1 Noor en 1 Peruaan. De gouverneur van de stad laat weten dat er wordt uitgezocht wat voor explosieven er zijn gebruikt en wie de verantwoordelijken zijn. Er wordt gevreesd voor een aanslag door een of meerdere IS-sympathisanten.

explosie Sultan Ahmet terroristische aanslag

Erdogan

President Recep Tayyip Erdogan gaf in een persconferentie aan dat het hoogstwaarschijnlijk om een “vrouwelijke terrorist van Syrisch afkomst” gaat. Hij greep het moment ook aan om de buitenlandse media te wijzen op het feit dat de bestrijding van het terrorisme in Turkije, “niet iets dat je even oplost”. Hij nodigde de media en buitenlandse wetenschappers uit om het te bespreken en een oplossing te proberen te vinden.

Sultanahmet-plein

Het plein is een van de drukst bezochte plaatsen in Istanbul. Het ligt vlakbij talrijke bezienswaardigheden zoals de Ayasofya moskee.

Erdogan persconferentie aanslag

Erdogan tijdens zijn persconferentie van vandaag

Lees ook:   Ahmet Davutoğlu stapt op na machtsstrijd met Erdoğan; wat nu?
Categorieën
Turks nieuws & opinie
1 reactie
 • jos van veen
  12 januari 2016 at 18:06
  Plaats een reactie

  het zal wel weer een Koerd worden als het aan Erdogan ligt
  De Koerden moeten nu ook internationaal in discrediet worden gebracht

  Erdogan is wellicht uit op de strook land van Syriè om eigen gebied uit te breiden voor sluikhandel en Koerdentreiterij.
  Daar heeft hij ongetwijfeld slachtoffers voor over

 • Plaats een reactie

  *

  *

  Like TurksGeluid

  Ook interessant...

  Close