Emine Erdogan: “harem was leerschool”

Emine Erdoğan heeft weer eens doen spreken over haar. De vrouw van de Turks president sprak tijdens een conferentie waarin de Ottomaanse vrouwen en sultans van vroeger werden bejubeld....
Harem Emine Erdogan

Emine Erdoğan heeft weer eens doen spreken over haar. De vrouw van de Turks president sprak tijdens een conferentie waarin de Ottomaanse vrouwen en sultans van vroeger werden bejubeld. Erdoğan vertelde dat ze schoolvoorbeelden zijn van hoe vrouwen zouden moeten zijn.

Harem

In haar monoloog nam Erdoğan ook tijd om de harem uitvoerig te bestuderen. Zo vertelde ze dat de harem nu negatief wordt geassocieerd met vrouwen, terwijl dat “een leerschool voor vrouwen is, waarin ze worden voorbereid op het leven en het enkel en alleen bedoeld is om ze te educeren”.

Reacties

De reacties jegens de First Lady waren snoeihard. De CHP noemde Erdoğan “hersendood”. Professor Muazzez İlmiye Çığ gebruikte iets meer woorden en gaf een beknopt geschiedenisles waarin ze verwees op het feit dat vrouwen met een hoofddoek sinds 1980 kunnen stemmen en dat het tijdens het Ottomaanse Rijk simpelweg verboden was.

Niet eerste keer

Dit was niet de eerste keer dat de vrouw van president Recep Tayyip Erdogan negatief in het nieuws kwam. Onlangs noemde ze de Turkse Republiek nog een “90-jarig wrak”.

Lees ook:   Hakan Şükür aangeklaagd voor "beledigen president"
Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close