Emine Erdoğan: de praatgrage onnozelaar

In de idiocratie die zich Turkije noemt is er altijd wel wat te beleven. Zo ook gisteren toen Emine Erdoğan, de vrouw van president Recep Tayyip Erdoğan, haar mond...
Emine Erdoğan
Emine Erdoğan

In de idiocratie die zich Turkije noemt is er altijd wel wat te beleven. Zo ook gisteren toen Emine Erdoğan, de vrouw van president Recep Tayyip Erdoğan, haar mond voorbij praatte en hiermee voor veel oproer zorgde. Emine Erdoğan sprak in een of andere bijeenkomst en vertelde haar gasten dat zij “een 90-jarig wrak uit de weg hebben geruimd” waarbij ze onder andere doelde op het regime van Mustafa Kemal Atatürk.

Dit viel natuurlijk in het verkeerde keelgat bij velen en ze werd dan ook op social media met de grond gelijk gemaakt, al zal ze daar zelf niks van hebben gemerkt. Wat vooral opvalt aan haar bericht is dat ze in de “wij”-vorm spreekt. Dit, terwijl zij geen enkele politieke bevoegdheid en dus geen enkel recht van spreken heeft. Ze is slechts de vrouw van een president en heeft dus in principe helemaal niks te zeggen over de politiek in het land, maar het woord principe is hier allesbepalend. In een land als Nederland zou dit niet kunnen. Stel je voor dat Mark Rutte getrouwd zou zijn geweest en haar vrouw namens Nederland een speech geeft voor een menigte. Bedoel, zelfs de VVD-stemmers zouden dat niet pikken.

Sowieso is het van den zotte dat een vrouw waarvoor lintjes knippen al een hele moeilijk taak moet zijn, haar paar hersencellen opoffert om het te hebben over zaken waar ze geen verstand van heeft en vooral: niks mee te maken heeft.

Gelukkig zijn er ook weldenkende mensen in Turkije en met name jongeren weten ook hoe ze dit soort dingen moeten bestrijden. Vandaag kwam de Türkiye Gençlik Birliği (Turkse jongeren beweging) bijeen en protesteerden door gezamenlijk een rode kaart uit te delen, naar analogie van de actie van de Turkse voetballer Salih Dursun die onlangs aan scheidsrechter Deniz Ateş Bitnel in de wedstrijd tegen Galatasaray een rode kaart gaf en viral ging.

Turkse jongeren beweging (TGB) deelt rode kaart uit aan vrouw van Erdogan

Turkse jongeren beweging (TGB) deelt rode kaart uit aan vrouw van president Erdoğan

De TGB deed de volgende uitspraak:

“Emine Erdoğan noemde de Turkse Republiek een wrak. Het klopt dat er sprake is van een wrak, maar dat is dan niet ons republiek, maar de ideologie die de AK-Partij representeert. Wij, als jongeren die achter Atatürk staan, zijn bereid om dat wrak uit de weg te ruimen.

Op het moment dat wij dit doen, zullen we Emine Erdoğan en mensen zoals zij uitleggen wat de republiek ons allemaal heeft bijgebracht en opgeleverd. Het feit dat zij de vrijheid heeft om daar te mogen staan en een speech te geven, is een van de dingen waarvoor de Turkse Republiek heeft gezorgd.

De voornaamste reden voor het steeds groeiende aantal van verkrachtingen en vrouwenhaat, is de gedachtegang waarmee Emine Erdoğan en haar vrienden trachten het land te leiden.”

Beter dan dat had ik het zelf niet kunnen verwoorden. Fijn om te zien dat de jeugd een afkeer heeft jegens dit soort bekrompen gedachten. Overigens is het mijns inziens niet alleen dom, maar ook tragisch dat ze in de hand bijt die haar nu al jarenlang voedt. De enige reden voor haar rijkdom is de democratie die er in het land was, voordat de AK-Partij aan de macht kwam. Hierdoor kon een islamitische partij in een seculier land de verkiezingen winnen en mocht Emine Erdoğan haarzelf de First Lady van Turkije noemen. Nu heeft ze het dus over een wrak, waarmee ze eigenlijk wil zeggen dat ze het gewoon fijn vindt dat zij het nationalisme de kop indrukken, lak hebben aan persvrijheid, vrijheid van meningsuiting en de democratie in haar geheel.

Lees ook:   Alevieten en het Alevitisme in Nederland

Maar goed, je moet toegeven: het moet ook wel heel lekker voelen om in een 1000+ kamers tellend paleis te wonen, die volledig gefinancierd is door het belastinggeld van het volk, en dan het volk uit te gaan kafferen, omdat ze weten dat ze de wetten zodanig hebben aangepast dat ze bijna onschendbaar zijn en dus alles kunnen maken. En het volk lijkt sowieso te lijden aan een vorm van het Stockholmsyndroom, waardoor ze constant blijven stemmen op deze stakkers. Ja, nee.. als ik het zo bekijk heb je misschien toch gelijk, Emine.

Nu we het toch over wrakken hebben: het kan zijn dat ze ook haar zelf bedoelde.

Emine Erdogan van wrak tot supermodel

Van wrak tot supermodel

Overigens is dit niet de eerste keer dat ze dit soort ongein uithaalt. In 2013 deed ze dit ook al toen ze namens de Turkse regering een speech gaf tijdens een receptie die door het Japans consulaat in Turkije werd gegeven. De inmiddels overleden parlementariër Kamer Genç was woedend toen hij dat zag gebeuren en wilde haar stoppen, maar werd tegengehouden door de beveiligers en o.a. AK-Partij parlementariër Taner Yildiz. Dit leverde de onderstaande beelden op:

Ik wacht met smart af op het moment dat Erdogan en de zijnen aftreden. Denk dat dat nog wel een jaar of 5 zal duren en tot die tijd zullen ze het land in een nog grotere chaos hebben verwikkeld, maar toch: ook zij zijn mensen en zullen niet eeuwig leven. Het moment dat het wrak, dat nu al 14 jaar aan de macht is, verwoest wordt, wil ik die hatelijke gezichten zien. Die gezichten vol angst, omdat ze weten dat ze de gevangenis in zullen gaan voor alles dat ze hebben gedaan en zullen boeten voor alle onheil die ze hebben gecreëerd. Nog heel even geduld.

Lees ook:   AKP / CHP / HDP / MHP: op welke partij moet ik stemmen?
Categorieën
Opinie
4 Reacties op dit bericht
 • Peter
  27 februari 2016 at 15:41
  Plaats een reactie

  Mag die wel praten van Allah??

 • Ron
  27 februari 2016 at 18:49
  Plaats een reactie

  Middeleeuwse barbaren

 • Emine Erdoğan aangeklaagd door CHP vanwege "90-jarig wrak" – TurksGeluid
  29 februari 2016 at 16:40
  Plaats een reactie

  […] Emine Erdoğan: de praatgrage onnozelaar […]

 • AK Partij wijst commissie onderzoek verkrachting jongeren af – TurksGeluid
  24 maart 2016 at 11:34
  Plaats een reactie

  […] Emine Erdoğan: de praatgrage onnozelaar […]

 • Plaats een reactie

  *

  *

  Like TurksGeluid

  Ook interessant...

  Close