Emine Erdoğan aangeklaagd door CHP vanwege “90-jarig wrak”

CHP Istanbul parlementariër Eren Erdem heeft de vrouw van president Recep Tayyip Erdoğan aangeklaagd vanwege haar recente woorden waarin ze de Turkse Republiek een “90-jarig wrak” noemde. Emine Erdoğan...
Emine Erdogan
Emine Erdogan

CHP Istanbul parlementariër Eren Erdem heeft de vrouw van president Recep Tayyip Erdoğan aangeklaagd vanwege haar recente woorden waarin ze de Turkse Republiek een “90-jarig wrak” noemde. Emine Erdoğan deed deze uitspraak tijdens een conferentie die ze gaf voor vrijwilligers. Dit gebeurde in het luxe Sheraton hotel in Ataşehir.

Aanklacht

In de aanklacht staat het volgende:  “Emine Erdoğan is de vrouw van de president van de Turkse Republiek. Zij deed haar uitspraken ook volgens deze hiërarchie en mocht dit niet doen omdat ze hiermee de staat schaadt en de wet overtreedt. Daarnaast mag een persoon zonder enige vorm van politieke macht, nooit zulke uitspraken doen. ”

De uitspraken van Emine Erdoğan hebben voor hoop oproer gezorgd in de Turkse media. Alle politieke partijen, op de AK Partij na, deden afstand van haar uitspraken en veroordeelden deze.

 

Lees ook:   Wat houden de grondwetswijzigingen van de AK Partij in? Moet ik voor of tegen stemmen?
Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close