Een blik in het alledaagse leven in Turkije (november 2016)

Elke dag is het één groot feest in de bananenrepubliek Turkije en het zou natuurlijk jammer zijn als we dat moeten onthouden van mensen. Hier volgt een maandelijks overzicht van...
Turkije - Bananenrepubliek

Elke dag is het één groot feest in de bananenrepubliek Turkije en het zou natuurlijk jammer zijn als we dat moeten onthouden van mensen. Hier volgt een maandelijks overzicht van alle ongein, situaties waarin plaatsvervangende schaamte vanzelfsprekend is en andere rampzalige dingen die het land typeren.

5 november 2016

Vandaag zijn negen Cumhuriyet journalisten opgepakt.

4 november 2016

Bidden voor voetbal

Er gaat geen dag voorbij of er gebeurt weer iets gek in Turkije. Ditmaal gebeurde het in Alanya te Antalya, waar werd gebeden voor de plaatselijke voetbalclub Alanyaspor, die het niet zo goed in de hoogste Turkse voetbalcompetitie. De bijeenkomst werd geïnitieerd door een supportersvereniging van Alanyaspor, die voelde dat de tijd rijp was voor de interventie van de imam.

Alanyaspor gebed

2 november 2016

Cryptoschelden

Een tragikomisch gebeuren nadat een bedrijf de maandelijkse lasten niet betaald had en daarop een incassobureau werd afgestuurd. De wanbetaler betaalde het bedrag, maar schreef wel een opmerkelijke code in de betalingsomschrijving / kenmerk van de betaling. Kemal K. schreef namelijk het volgende: “NRCNSNNMNKYMMTHTSNBRRSPCCĞSN”, wat een lange tekst zonder betekenis is doordat er geen klinkers staan. Echter, wanneer je de klinkers erin zet, worden het grove scheldwoorden die gemunt zijn op Nurcan (NRCN) en Mithat (MTHT); de crediteurs. Deze nieuwe vorm van “cryptoschelden” is dan ook tragisch en hilarisch tegelijk.

Het meest hilarische is dat Kemal K. nu een rechtszaak aan zijn broek heeft vanwege het uitschelden van Mithat en Nurcan. Wordt vervolgd, dus.

Schelden via betalingskenmerk

Categorieën
Opmerkelijk
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close