Doden en gewonden bij bomaanslag Ankara

Ankara is vandaag opnieuw het doelwit geworden van een terroristische aanslag. In de wijk Çankaya, waar de meeste regeringsgebouwen staan, ontplofte een auto waarin explosieve bommen zaten. De explosie...

Ankara is vandaag opnieuw het doelwit geworden van een terroristische aanslag. In de wijk Çankaya, waar de meeste regeringsgebouwen staan, ontplofte een auto waarin explosieve bommen zaten. De explosie vond plaats op het moment dat er meerdere legervoertuigen voorbij reden. Turkse nieuwsbronnen stellen dat er minstens 18 doden en 10 gewonden zijn gevallen.

Er wordt vermoedt dat de aanval gericht was op militairen.

Verbod

RTÜK, de instantie die de televisieuitzendingen in Turkije reguleert, heeft een uitzendverbod gevorderd. Ook social media gebruik wordt ernstig belemmerd door de servers te vertragen en het hierdoor bijna onmogelijk te maken om op Twitter, Facebook en Instagram te komen.

Niet de eerste keer

Eind vorig jaar werd Ankara al opgeschrikt door een zelfmoordaanslag, waarbij toen meer dan honderd doden vielen. De terreurorganisatie Islamitische Staat de aanslag toen opgeëist.

Arinç

De voormalige vicepremier, Bülent Arınç, bekritiseerde de inlichtingendienst (MIT) en premier Davutoğlu en Erdoğan. Dit deed hij door middel van een tekstbericht die hij publiceerde. Hij gaf aan dat als er sprake is van “zwakheid in de belangrijkste instanties”, de verantwoordelijken “ontslag moeten nemen”.

Lees ook:   Turkije blokkeert weer internetsites om eigen minister te beschermen
Categorieën
Turks nieuws & opinie
2 Reacties op dit bericht
 • Ontploffing bij Turks cultureel centrum in Stockholm – TurksGeluid
  18 februari 2016 at 13:27
  Plaats een reactie

  […] Doden en gewonden bij bomaanslag Ankara […]

 • Bomaanslag in Diyarbakir eist 6 levens – TurksGeluid
  18 februari 2016 at 23:19
  Plaats een reactie

  […] Doden en gewonden bij bomaanslag Ankara […]

 • Plaats een reactie

  *

  *

  Like TurksGeluid

  Ook interessant...

  Close