Doden bij explosie in Turkse hoofdstad Ankara

n de Turkse hoofdstad Ankara is zondag aan het einde van de middag een explosie geweest. Tenminste 33 mensen zijn om het leven gekomen. De gouverneur van Ankara zegt...
Dertig doden explosie in Ankara
Dertig doden explosie in Ankara

n de Turkse hoofdstad Ankara is zondag aan het einde van de middag een explosie geweest. Tenminste 33 mensen zijn om het leven gekomen.
De gouverneur van Ankara zegt tegen CNN Türk dat naast de doden nog eens 75 mensen gewond zijn geraakt

De explosie deed zich voor in de buurt van het Güvenpark, dat weer dichtbij een groot knooppunt voor het openbaar vervoer ligt.

Volgens tv-zender TRT ramde de dader een bus en bracht hij vervolgens zijn explosieven tot ontploffing. Het was druk in het gebied op het moment dat de bom afging. Premier Ahmet Davutoglu voert spoedoverleg met onder anderen zijn minister van Buitenlandse Zaken en de hoofden van de politie en de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

Doden bij explosie Turkije
1 / 6
Geweerschoten
Na de explosie zijn ook geweerschoten gehoord. Tot in de wijde omtrek waren optrekkende rookwolken te zien. Hulpdiensten rukten massaal uit naar het park.

Turkse media mogen van de autoriteiten geen beelden maken op de plaats van de explosie. Ook zijn socialmediakanalen tijdelijk niet bereikbaar. De rechtbank van Ankara heeft kanalen zoals Facebook en Twitter laten blokkeren.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is vooralsnog niet opgeëist. Een bron bij de veiligheidsdiensten zei dat het voorlopige onderzoek erop wijst dat de aanslag het werk was van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK of een aan haar gelieerde organisatie.

Video: Beelden van net na de aanslag in Ankara

Veel doden door bomaanslag Turkije
Veel doden door bomaanslag Turkije
Veiligheidsmaatregelen
Nog geen maand geleden werd Ankara ook opgeschrikt door een autobom. 29 mensen kwamen daarbij om het leven.

Lees ook:   Doden en gewonden door explosies Koerdische bijeenkomst

Koerdische militanten eisten die aanslag op. De veiligheidsmaatregelen in de hoofdstad werden daarna flink aangescherpt.

Land is in strijd met zowel Islamitische Staat als met afscheidingsbeweging PKKZie ook: Overzicht: Turkije doelwit van verschillende aanslagen

Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close