Dienstplicht Turken in Europa naar 1000 Euro

Jarenlang hebben de Turken in Europa, duizenden Euro’s moeten spenderen en ook nog eens een maand op dienstplicht gegaan, zonder dat daar enige aanleiding toe was. Daar is vannacht,...
Askerlik - Turken Nederland verlaagd naar 1000 Euro
Askerlik - Turken Nederland verlaagd naar 1000 Euro

Jarenlang hebben de Turken in Europa, duizenden Euro’s moeten spenderen en ook nog eens een maand op dienstplicht gegaan, zonder dat daar enige aanleiding toe was. Daar is vannacht, voor in ieder geval het grootste deel, een einde aan gekomen. De verkiezingsbelofte van premier Ahmet Davutoglu is eindelijk ingewilligd; de wet die het bedrag dat door de Turken in Europa moet worden betaald om de dienstplicht af te kunnen kopen, gaat van 6000 naar 1000 Euro. Een vermindering van maar liefst 5000 Euro.

Geschiedenis

Tot nu toe waren er drie momenten in Turkije waarin je de dienstplicht kon afkopen. Dit werd voor het eerst geïntroduceerd in het jaar 1987, toen 18433 duizend mensen hier gebruik van maakten. In 1992 steeg dit aantal naar 35111 duizend en in 1999  zelfs naar 72290 mensen.

Op 15 december 2011 werd bekend gemaakt dat de Turken buiten Turkije, niet meer 3 weken op dienstplicht hoeven en er direct van af zijn door een bedrag van 6000 Euro te betalen. Dat bedrag is nu dus verminderd naar 1000 Euro. De enige voorwaarde om in aanmerking te komen voor deze wet, is dat men minstens 3 jaar buiten Turkije gewoond en gewerkt moet hebben.

Geld terugkrijgen

De Turken die het bedrag van 6000 Euro al hebben overgemaakt, proberen nu een manier te vinden om het geld terug te innen van de staat. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er veel rechtszaken komen die dit zullen proberen te forceren, maar de regering lijkt niet echt happig te zijn op een dergelijke geste.

Lees ook:   Davutoğlu maakt toerismeplan voor 2016 bekend
Categorieën
Turks nieuws & opinieTurks politiek
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close