Dertig doden door explosie in Ankara

Dertig doden door explosie in Ankara Zeker dertig mensen zijn zaterdag omgekomen door een explosie bij het belangrijkste station van de Turkse hoofdstad Ankara. Ook zijn 126 mensen gewond geraakt, meldt CNN-Türk...
Zeker dertig mensen zijn zaterdag omgekomen door een explosie bij het belangrijkste station van de Turkse hoofdstad Ankara.

Ook zijn 126 mensen gewond geraakt, meldt CNN-Türk op basis van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hulpdiensten zijn ter plaatse.

Volgens eerste berichten blies een man met een bomgordel zich op in het publiek.

De Turkse regering spreekt van een terreuraanval. Premier Ahmet Davutoglu houdt een crisisberaad met de veiligheidsdiensten, lokale autoriteiten en de ministers van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid.

Op de plek waren veel aanhangers van onder meer de Koerdische Partij voor Vrede en Democratie en de Democratische Volkspartij bijeen. Een vredesmars tegen het gewapende conflict tussen het Turkse leger en strijders van de Koerdische arbeiderspartij PKK stond op punt van beginnen. De mars gaat niet door en de organisatie heeft mensen opgeroepen naar huis te gaan.

Een getuige zegt tegen CNN dat er twee explosies waren die hoogbouw in de omgeving deed schudden.

Video: Chaos op straat na explosie

Ongeregeldheden

Het incident volgt op een reeks ongeregeldheden in de strijd van de Turkse veiligheidsdienst met de Koerdische Arbeiderspartij  PKK. Zo vielen er de afgelopen maand tientallen doden bij ongeregeldheden.

In juli werd het bestand tussen Turkije en de PKK verbroken, omdat de Koerden de Turkse regering ervan verdenken de soennistische extremisten van IS te gedogen. Sindsdien neemt het geweld tussen Turkije en de PKK toe.

Lees ook:   Reacties na omstreden referendum Turkije
Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close