Davutoğlu maakt toerismeplan voor 2016 bekend

Premier Ahmet Davutoğlu heeft vandaag zijn nieuwe toerismeplan voor dit jaar bekendgemaakt. Davutoğlu zei onder andere dat “toerisme een middel is om de onderlinge relaties met landen te verbeteren”....
Turkije toerisme
Turkije toerisme

Premier Ahmet Davutoğlu heeft vandaag zijn nieuwe toerismeplan voor dit jaar bekendgemaakt. Davutoğlu zei onder andere dat “toerisme een middel is om de onderlinge relaties met landen te verbeteren”. Hierbij doelde hij met name op Rusland, die haar burgers het afreizen naar Turkije heeft verboden. Het plan is overigens volledig bedoeld om buitenlandse toeristen te trekken. De Turkse toeristen worden aan de kant gezet en niet serieus genomen.

Davutoglu gaf ook aan dat het zijn doel is om zich te nestelen in de top 3 populairste vakantielanden ter wereld. Ook dit zou onderdeel zijn van de zogenaamde “2023 doelstellingen” die de AK-Partij heeft.

Het plan

Hieronder volgt de lijst met punten uit het “Turizm Eylem Plani 2016”, zijn:
  1. Elk firma uit categorie A (grote bedrijven als Jolly Tur en Etstur), krijgt 6000 dollar per toerist die overgevlogen wordt naar Turkije.
  2. Bedrijven uit categorie A die voor minstens 400.000 toeristen zorgen, krijgen de mogelijkheid om tot 100 miljoen Turkse Lira’s (plusminus 30 miljoen Euro met de huidige wisselkoers) krediet op te nemen.
  3. Als de toerismesector niet blijkt aan te trekken, dan kunnen bepaalde schulden van de bedrijven worden kwijtgescholden.
  4. Gecertificeerde toerismebureaus die meer dan 750.000 Lira maken, zullen vanaf nu vallen in de categorie “exporteur”.
  5. Het bedrag dat hotels voor de huur van de faciliteiten aan de staat moeten betalen, zullen uitgesteld worden. Daarnaast zullen de bedragen in drie termijnen afbetaald kunnen worden.
  6. Een noodpakket zal ook binnenkort in het leven worden geroepen om zo nog meer maatregelen te kunnen nemen.
  7. “Groene” bedrijven zullen voor het allerlaagste tarief gebruik mogen maken van water.
  8. De 288 miljoen Lira die de staat nog tegoed heeft uit deze sector, worden ook uitgesteld en verspreid over 3 jaar.
Lees ook:   Amerika roept diplomaten en militairen terug uit Turkije

Met andere woorden: Turkije smeekt om toeristen en is bereid eigenlijk alles dat een beetje normaal en fatsoenlijk is, te overtreden. Het belastinggeld van de Turken zullen nu naar de grote bedrijven gepompt worden, zonder dat daar om is gevraagd. Het is te schandalig voor worden hoe diep een premier en een land kan zinken.

Categorieën
OpinieTurks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close