Davutoğlu laat bouw mijn in Artvin voorlopig stilleggen

De leider van de Yeşil Artvin Derneği, een vereniging die de belangen van Artvin’s natuur behartigt, en premier Ahmet Davutoğlu kwamen onlangs bijeen om de situatie in Cerattepe te...
Cerattepe
Cerattepe

De leider van de Yeşil Artvin Derneği, een vereniging die de belangen van Artvin’s natuur behartigt, en premier Ahmet Davutoğlu kwamen onlangs bijeen om de situatie in Cerattepe te bespreken. Na deze meeting heeft de premier besloten dat de mijnbouw stilgelegd moet worden totdat de rechter een uitspraak heeft gedaan. De bevolking is content met het besluit, maar nu schijnt dat het bedrijf door blijft gaan met het bouwen.

Cerattepe, Artvin

Cerattepe, Artvin

Hierop gaan de demonstranten nu naar Cerattepe om met eigen ogen te zien en te controleren of ook daadwerkelijk aan de regels gehouden wordt.

Rechters

De rechters die het eerste rapport met betrekking tot het toestaan van de mijnbouw in Artvin hadden afgewezen zijn door de overheid elders anders geplaatst en hebben alsmede niets meer te maken met de zaak. Dit is iets dat de AK-Partij wel vaker doet met rechters die niet handelen zoals de partij dat wil. De bevolking is bang dat er nu pro-AKP rechters worden gestationeerd die de bouw wel toe zullen laten staan.

Overigens zijn de rechters Ersin Öğütalan en Altar Gökçimen zijn naar respectievelijk Samsun en Konya gestuurd.

Ook werd onlangs een parlementair onderzoek naar de onderneming van Mehmet Cengiz afgewezen door toedoen van de AK-Partij met wie Cengiz goede banden heeft.

Lees ook:   Moskou verdenkt Erdogan persoonlijk van oliehandel met IS
Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close