Constitutioneel Hof: “besluit geldt voor iedereen”

Het hoofd van het Constitutioneel Hof, Zühtü Arslan, heeft antwoord gegeven op de recente uitlatingen van president Erdoğan die het besluit van het Constitutioneel Hof om de journalisten Can...
Zuhtu Arslan Hof

Het hoofd van het Constitutioneel Hof, Zühtü Arslan, heeft antwoord gegeven op de recente uitlatingen van president Erdoğan die het besluit van het Constitutioneel Hof om de journalisten Can Dündar en Erdem Gül vrij te laten, bekritiseerde.

Zühtü Arslan

Zühtü Arslan zei verder: “Het Hof bepaalt niet of iemand schuldig of onschuldig is; wij kijken alleen of de grondwet wordt overtreden. Het besluit dat wij nemen gaat dan ook iedereen aan.

Rechters zijn niet heilig en kunnen fouten maken. Dus staan wij open voor kritiek, maar dit gaat veel verder dan dat. Ze willen het besluit doen lijken alsof het door iemand opgedragen is, waardoor ik persoonlijk en mijn rechtbank onder druk komen te staan. Ons besluit kan niet iedereen tevreden stellen; de een zal blij zijn en de ander niet, dat is hoe het werkt. “

Bekir Bozdağ

Op hetzelfde moment gaf ook Minister van Justitie Bekir Bozdağ een persconferentie waarin hij stelde dat het besluit van het Hof, tegen de wet is en dat de president het “democratische recht heeft om het besluit te bekritiseren”.

Een gedeelte van de speech van Zühtü Arslan:

Lees ook:   Erdogan: "ik ben nog nooit belazerd tijdens mijn politieke carrière"
Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close