Bommen, terreur, moslims en Nederland

Het leven op deze wereld begint steeds moeilijker te worden. Van Kenia tot aan Nederland; nergens lijken we nog veilig te zijn. Waar je in het ene land moet...
Turks - Nederlands
Turks - Nederlands

Het leven op deze wereld begint steeds moeilijker te worden. Van Kenia tot aan Nederland; nergens lijken we nog veilig te zijn. Waar je in het ene land moet vechten voor je brood, moet je in het andere land strijden voor je normen en waarden en bovenal: je rechten als mens. In Nederland hebben we alles. De beste faciliteiten, de beste scholen en de vaak bekritiseerde, maar zeer harmonieuze poldermodel… Nederland is feitelijk een hemel voor mensen die objectief kunnen en durven te zijn. Natuurlijk kun je (en mag je) stellen dat er misschien wel betere landen in de wereld zijn, maar daar gaat het me niet om. Het gaat me meer om het feit dat ook in Nederland alles naar de kloten lijkt te gaan.

In Brussel zijn vandaag tientallen mensen om het leven gekomen door een bomaanslag. Deze zijn opgeëist door de terreurgroep IS. Het klinkt allemaal zo simpel, maar ik zal het nogmaals herhalen. Tientallen mensen zijn omgekomen in de hoofdstad van Europa door toedoen van een paar mensen die denken dat ze de Islam over kunnen brengen door deze verwoestende vorm van de jihad.

Nederland kent, als ik het goed heb, ongeveer 1 miljoen moslims. Dat zijn dus 1.000.000 miljoen mensen. Probeer je dat even in te beelden. Deze mensen zijn nakomelingen van de gastarbeiders die het land hebben doen opknappen ten tijde van nood. Zij waren broodnodig en kwamen met veel plezier naar het “tolerante, moderne en rijke” Europa. Heel veel mensen, waaronder ook mijn opa, hebben besloten hun kinderen en de rest van de familie ook naar Nederland te halen omdat het hier simpelweg makkelijker, minder bureaucratisch en aangenamer is dan het leven in Turkije. Ik hou van Turkije, ik kan me geen vakantie bedenken waarin ik niet naar Turkije ga, maar dat is het dan ook wel. Waar je in Nederland, ook al is het niet veel, een financiële steun krijgt van de overheid als je even werkloos bent, ben je simpelweg uitgeteld en op jezelf aangewezen in landen als Turkije. Nou moet ik eerlijk wezen en stellen dat het er niet zo erg is als ik het doe lijken, maar ik verzoek u het te bekijken in relatieve context.

Even terug naar mij.

Lees ook:   Links in Nederland, rechts in Turkije

1) Ik ben Turks
2) Ik ben een moslim
3) Ik ben hier, in Nederland geboren en dus ook een Nederland

Dat zijn de eerste drie dingen die je over mij moet weten.

Wat je nog meer over mij moet weten:

4) Ik ben tolerant
5) Ik ben open minded
6) Ik hou van mensen
7) Ik denk niet in hokjes

Zo ben ik opgevoed door mijn ouders en zo ben ik ook opgegroeid. In harmonie met de Nederlander, de Molukker, de Surinamer, de Marokkaan en mijn mede Turkse mensen. Hier heb ik verscheidene culturen leren kennen. Ik heb geleerd dat elk mens zijn of haar eigen normen en waarden heeft; dat dat ons uniek maakt en dat het helemaal niet nodig is dat we allemaal hetzelfde denken. Als we maar beseffen dat we allemaal mensen zijn.

In dit land heb ik ook mijn universitaire studie genoten. Altijd tevreden geweest met de manier waarop ik ben behandeld en hoe alles hier is geregeld, vooral als ik het moet vergelijken met andere landen.

Wat me nu echter opvalt, is dat mensen je heel anders aankijken als je een beetje je baard laat staan (doe ik puur uit luiheid) en bijvoorbeeld de trein instapt. Uiteraard zegt dit meer over hun dan over mij, maar toch. Het schetst wel een beeld van de huidige situatie in Nederland. Polarisatie viert hoogtij, mensen bashen elkaar en niemand groet elkaar meer. Dat doet me wel wat, want dat is niet wat ik gewend ben.

Wat ik nog erger vind, is dat mensen sluw zijn. Met de opkomst van de social media en bijvoorbeeld het platform op NU en websites als GeenStijl, zie je toch wel de ware aard van mensen. Mensen die je in het echt lachend zouden begroeten kunnen plotseling veranderd zijn in toetsenbordracisten waarbij de xenofobische uitspraken je om de oren vliegt. Het stoort me, beste mensen. Het stoort me, want het land van de Baruch Spinoza’s en de Multatuli’s staat op het punt haar belangrijkste kenmerk – haar tolerantie – kwijt te raken.

Lees ook:   Geavanceerde democratie: hoofddoek mag, tattoo niet

Wees je ervan bewust dat elk weldenkend moslim walgt van deze daden. De wereld kent bijna 2 miljard (!) moslims. Dat betekent bijna een derde van de wereldbevolking, moslim is. Als we alles wat de media en met name de reaguurders in het land schrijven zouden geloven, dan zouden we nu taferelen krijgen waarbij Hiroshima in het niet zou vallen. Is dat het geval? Neen. Gelukkig niet. Ook ik wil met een veilig gevoel naar de Albert Heijn om even boodschappen te doen. Wees je er alsjeblieft van bewust dat dit niet de Islam is zoals wij die kennen. Dit is het kapotmaken van de islam door een stel bastaarden die denken dat het leuk is om onschuldige mensen op te blazen. Begrijp dat het een handjevol zieke breinen zijn die het verpesten voor de rest en dat je er niet in moet trappen, want willen deze terroristen ook niet dat we allemaal vijanden worden? Geef hen de kans niet om zege te vieren.

Nogmaals: elk vorm van extremisme is verkeerd. Of het nou extremisme is dat door een handjevol moslims, christenen of joden komt… het is verkeerd en het blijft verkeerd.

Het is triest dat 99.9% van de moslimbevolking, die zich net zoals u en ik netjes gedraagt, bijna wordt geforceerd om uitleg te geven over dingen waar we niks mee te maken (en willen) hebben. Wij distantiëren ons te allen tijde van deze idioterie en hopen dat er nog objectieve en tolerante mensen zijn in het land waar onze opa’s en oma’s vol trots over vertelden.

We zijn allemaal een!

We zijn allemaal mensen!

Categorieën
Opinie
19 Reacties op dit bericht
 • case
  22 maart 2016 at 15:03
  Plaats een reactie

  * Hebben vrouwen volgens de Islam dezelfde rechten & waarde als mannen?
  * Zijn ongelovigen volgens de Islam even waardevol en verdienen zij evenveel respect als gelovigen?
  * Wat vind je ervan dat Islamitische vrouwen religieuze kleding dragen op het werk en zich hiermee niet aanpassen aan de Nederlandse gebruiken?

  • SiyahBeyaz
   24 maart 2016 at 11:40
   Plaats een reactie

   @Case:
   – Ja.
   – Ja.
   – Men moet doen wat hij of zij wil, niet? Dat is toch hoe het zou moeten in Nederland? Als de regels zijn dat niemand een hoofddeksel op mag doen, dan doe je geen hoofddeksel op. Basta. Als de regels zijn dat je je mag kleden zoals je wil, dan kleed je je zoals je wil. Ik ga niet over wat mensen willen dragen. Ben zelf geen voorstander van een hoofddoek, maar als ze willen dragen, dan dan dragen ze het toch? Tenzij… nogmaals, tenzij het druist tegen de regels van het bedrijf.

   Ik heb tweemaal “ja” geschreven en dat is met een reden. De islam die de meeste westerlingen kennen, is niet de islam. Sterker nog: het is anti-islamitisch. Mijn moeder heeft evenveel rechten als mijn vader. Dat komt ook tot uiting in de familie. Wat jullie vaak zien is de soennitische stroming waarin de Arabische islam een grote rol in speelt. In Turkije heb je ook sjiieten, Alevieten die dan weer totaal anders zijn. Met name de laatstgenoemden hebben zeer verfrissende denkbeelden.

   Men bekijkt alles vanuit het soennitisch oogpunt, terwijl de islam velen malen groter is dan dat. Katholieken en protestanten verschillen ook veel van elkaar en zijn niet hetzelfde. Bekijk het eens zo en dan zul je zien dat het toch wel anders in elkaar steekt. Bekijk vooral de Islam in Turkije vs. bijvoorbeeld Saudi-Arabië.

 • niko
  22 maart 2016 at 15:19
  Plaats een reactie

  Je bent moslim,

  Koran 8:12
  “Toen jouw Heer aan de engelen openbaarde: “Ik ben met jullie, sterkt dus hen die geloven. Ik zal de harten van de ongelovigen schrik aanjagen. Houwt dan in op de nekken en houwt hen op al hun vingers”

  Zolang je dat demonische boek omarmt, ben je, al je mooie woorden ten spijt, heimelijk mijn vijand.

  • SiyahBeyaz
   24 maart 2016 at 11:41
   Plaats een reactie

   Als jij als mens zijnde, een ander mens als vijand ziet, dan ben je sowieso geen haar beter dan de terroristen die we nu op tv voorbij zien komen.

   Ik hou van mensen en moet je helaas teleurstellen als ik zeg dat ik je niet zie als mijn vijand. Het gaat u goed.

 • griepje
  22 maart 2016 at 15:40
  Plaats een reactie

  Beste Case en Niko,
  Hebben jullie de bijbel wel eens gelezen?

 • niko
  22 maart 2016 at 15:45
  Plaats een reactie

  wanneer heb jij iemand met de bijbel in de hand aanslagen zien plegen?

  • SiyahBeyaz
   24 maart 2016 at 11:42
   Plaats een reactie

   Ik heb ook niemand met een Koran in de hand een aanslag zien plegen, jij wel? Plus, wat heeft dat met het onderwerp te maken? Elk vorm van terrorisme en extremisme is verkeerd, dus ik begrijp niet waar je nu op doelt.

 • me
  22 maart 2016 at 15:51
  Plaats een reactie

  we weten het wel, er zijn veel mensen die moslim zijn en die zoals wij gewoon door het leven gaan. Daarnaast kan je niet ontkennen dat er gewoon iets fundamenteel verkeerd is tussen moslims. Ik snap dat ze niet blij zijn met het westen want we hebben een zooitje gemaakt in een regio waar we niks te zoeken hadden. Wat ik niet snap is waarom een jonge man, een kleinzoon van een gastarbeider nu nog naar syrie gaat. ik liep laatst over straat en uithet niks gooiden een groep jongeren (ja die waren ook moslims) een paar cola flesjes naar mij om vervolgens weg te rennen. Ik snap dat niet. Toen ik jonger was kwam ik ook wel eens in de problemen met een paar jongens, en altijd waren het moslims, Kosovaren, Tchetchenen etc… Het zijn toch altijd de zelfde. Ik snap niet waarom ze zich zelf indentificeren als Marokaan, Turk etc… je bent een Nederlander of Belg ( ik woon zelf in Verviers Belgie). Ik ben voor het binnen laten van vluchtelingen (wel goed controleren en niet iedereen ), ik stem links (PS) en heb veel goeie vrienden uit moslim landen. Maar dat zijn wel degene die niksgeven om Islam, zodra ze niks doen met islam doen ze ook niet vervelend en lekker mee met ons.

  Mijn conclusie is: mensen zijn niet slecht, maar ze verstoppen zich in een religie die niet past in het westen. In europa wordt er al jaren slecht tegen religie gekeken ( kijk maar naar de hoeveelheid mensen die nog naar de kerk gaan). De Islam is pakweg 500 jaar jonger dan het christendom, in 1516 waren wij ook nog lekker in de kruistochten spirit en had de kerk een veel te grote politieke macht, de Islam zal ook wel uitijndelijk minder sterk worden en vrijer zorden ten opzicht van de mensenrechten (cf vrouwen)

  • SiyahBeyaz
   24 maart 2016 at 11:44
   Plaats een reactie

   Ik ben het met je eens dat de islam moet moderniseren. Als ik nu kijk naar de moslims in Turkije en die ga vergelijken met de moslims in Arabische landen, dan zie ik een zeer groot verschil. Het is vooral de cultuur van de landen die het ‘em doet. Waarom zie je nooit Turkse terroristen? Simpel: we hebben een heel ander soort cultuur.

   Overigens wil dit niet zeggen dat elke Turk goed en elk Arabier slecht is, nee, absoluut niet. Wat ik hiermee wil zeggen is dat men het niet alleen vanuit islamitisch oogpunt moet bekijken, maar ook cultureel.

 • RR
  22 maart 2016 at 15:53
  Plaats een reactie

  Het blijft grappig dat je jezelf als eerste Turk noemt en daarna ergens “Oja ook nog Nederlander”, terwijl je hier bent geboren. Daar gaat het al fout, en ben ik het ook zat met Turken en Marokkanen. Mijn vriendin is Hindoestaans, en zegt ook niet “Ik ben Surinaamse”, nee, ze is gewoon Nederlands, punt.

  Misschien daar eens gaan neuzen, dat zou helpen.

  • Wenk hestbroek
   22 maart 2016 at 20:35
   Plaats een reactie

   Technisch gezien ben je pas een Nederlander als een van beide ouders hier geboren zijn. Zijn je ouders dat niet (maar jij wel) dan zal ook jij helaas een inburgering moeten volstaan. Maar die wordt natuurlijk met vlag en wimpel behaald.

   • SiyahBeyaz
    24 maart 2016 at 11:47
    Plaats een reactie

    Wat het technisch gezien is, maakt me geen moer uit. Ik voel me een Turkse Nederlander en dan ben ik dat ook. Misschien niet officieel of in officiële termen, maar wel officieus en dat is meer dan prima.

  • SiyahBeyaz
   24 maart 2016 at 11:49
   Plaats een reactie

   Ik ben een Turkse Nederlander. Hoe krom dat ook mag klinken voor jullie; het is wel de waarheid. Het is mijn waarheid. Wat maakt het uit hoe ik hierover denk of voel, wat gaat het jullie aan? Juist dit soort gedachten zijn de voedingsbodem voor terroristische handelingen. Terroristen stellen ook dat iemand x is en dus y niet kan zijn. Waarom niet? Ik heb van beide kanten wat en vind het heerlijk, wie ben jij om daar dan wat over te zeggen?

 • Jack
  22 maart 2016 at 16:54
  Plaats een reactie

  Leuk beschreven, maar eerder gestoeld op verheerlijking van het “Koninkrijk der Nederlanden” vanuit ethnisch gewin en politiek perspectief, in het bijzonder met het oog op de recente deal tussen Europa en Turkije. Enige bevestiging van de bewering dat er enkel sprake is van jihadisme om men bekend te maken met de Islam, al dan niet met extreem geweld, laat op zich wachten. Zo ook de relativatie van het potentieel negatief effect van immigratie, men zou kunnen stellen dat de ontvluchting van een land t.b.v een beter bestaan een vorm van laffe verloochening is, in tegenstelling tot de opbouwing van de eigen natie. Dan is er de retoriek omwille de boel bij elkaar te houden, het idee dat eenieder recht heeft op een wereldbeeld. Onwetendheid maakt ons niet uniek. En wat u “goede” intenties ook moge zijn, de opsomming van miljarden aanhangers, de verkeerde interpretatie, de infameuze slachtofferrol, het staat bol van apologetiek. Doe de relativistische oogkleppen af en zie de wereld voor wat die is.

 • Tang Li
  22 maart 2016 at 22:34
  Plaats een reactie

  Als je lid zegt te zijn van een vereniging of club dan onderschrijf je de doelstellingen en methoden van die club.
  Zeker als je je er op voor laat staan DAT je lid van die club bent.
  Doet die club dan iets dat u niet bevalt dan heeft u twee opties.
  Of u zegt uw lidmaatschap op, u bent niet langer lid van die club, of u blijft lid van de club en komt niet bij mij klagen over uw club leden in plaats van uw verantwoordelijkheid als club lid te nemen.

  Ik ben uw moeder niet.

 • hans coudyser
  25 maart 2016 at 20:43
  Plaats een reactie

  fijn om het reactie debat te volgen (als Belg). Vanuit mijn beroep begeleid ik dagelijks een groep mensen die opknapwerken doet in het groen. Deze groep van 25 bestaat uit 11 nationaliteiten. Het is een intense betrokkenheid van samenwerken. We komen ook veel in contact met mensen op openbare plaatsen. De ongemakkelijke en onhandige reacties komen in mijn beleven vooral van De ‘Belgen’ zelf (en Oost-Europeanen in mindere mate). Een kleine meerderheid van onze groep heeft een moslim achtergrond. Dagelijks proberen we er het beste van te maken zoniet loopt het niet en dit lukt, voor een aanzienlijke mate door de aard en inbreng van deze mensen. Xhans.
  (kan iemand mij een verklaring geven waarom ik -wel- weinig tot geen helder bewustzijn ervaar in hun ecologische betrokkenheid)

 • FLORAC BOSCH
  5 april 2016 at 14:03
  Plaats een reactie

  Turkije is een land van de ongekende problemen.

  In Turkije, door de dictator Erdogan, worden er Miljoenen Koerden (meer dan alle Syriërs) verjaagt uit hun woongebieden!!
  Turkije is juist de belangrijkste oorzaak van hele Syrische burgeroorlog en heeft tientallen Jihadistische organisaties opgericht. Niet alleen Al Nusra maar ook ISIS kreeg haar fondsen, wapens, opleiding, tactische en diplomatieke ondersteuning van de Turken. Veel van de IS-leden werden gerekruteerd uit de Speciale Turkse strijdkrachten. Circa 18 000 turkse soldaten en 26 000 paramilitairen vechten als jihadist in Syrie!

  Gaat deze Turkije nu Syrische migrantencrisis oplossen voor Europa?

  En nu turkse-Koerdistan/Noord Koerdistan met 28 Miljoen Koerden!

  Zware gevechten tussen Koerden en Turken.. Turkije jaagt miljoenen mensen richting Europa…

  Lijken in de straten. Straaljagers bombarderen Koerdische dorpen…Tanks trekken sporen in het asfalt waar tot voor kort auto’s reden. Zwaarbewapende soldaten van het Turkse leger doorzoeken huis na huis. Koerdische vrouwen worden massaal verkracht! Honderden duizenden Koerdische burgers zijn al gevlucht. Talloze anderen zitten gevangen tussen twee vuren en kunnen de deur niet uit wegens de uitgaansverboden die het Turkse leger in diverse steden en wijken heeft afgekondigd.

  Turkije zou eerst zijn oorlog tegen de Koerden moeten stoppen voordat de visa plicht met Europa wegvallen. Want met dit verdrag lost Europa geen migrantencrisis, in tegendeel halen we niet alleen 20 Miljoen Koerden hierheen maar ook moeten we brutale oorlog van de Turken financieren…!

  In steden als Diyarbakir, Cizre, Silopi, Nusaybin, Mardin, Sirnak, Idlib en Silvan voert Turkije een zware oorlog tegen de Koerden.
  De cijfers spreken duidelijke taal. Zeker 7,3 miljoen inwoners van 17 steden worden zwaar getroffen door de vuurgevechten en de uitgaansverboden.
  Koerden worden massaal verjaagt uit hun woongebieden. In Turkije wonen ongeveer 28 Miljoen Koerden! Meer dan alle Syriërs bij elkaar! Ze zijn nu door deze Turkse aanval migrant gemaakt en over de rug van deze migranten chanteert Turkije zich de EU in.

  Door de Turkse Jihad tegen de Koerden, zijn er meer dan 2 Miljoen Koerden al op de vlucht! Turkije is dus niet beter dan de Syrie, Afghanistan of Irak! Deze Turkije lost de migrantencrisis niet, maakt juist nog erger!!

  Als wij de Turkse dictator Erdogan moeten geloven dan kleeft er heel veel bloed aan de handen van EU leiders en de rest van alle corrupte politici!

  De haat van de Turkse president Erdogan richting europa!

  De islam komt hier als een dief in de nacht. Over een paar maanden kunnen de Turken massaal EU bestormen met alle jihadisten.
  Turkse islamitische macht als de Moslimbroederschap aan de basis van de politieke islam en wel van alle hedendaagse terroristische organisaties van islamitische signatuur. Turks Ottomaanse jihad (strijd) is nog steeds een belangrijke inspiratiebron voor islamitisch-fundamentalistische terreurorganisaties als Hamas, MoslimBroeders, al-Qaida en IS.

  15 Koerdische steden veranderd in ‘ware oorlogszone’ ! Turkije gebruikt Jihadisten tegen de Koerden!

  Turken blijven jihadisten steunen en Koerden beschieten…

  Ondertussen blijft het Turkse leger nog meer troepen en wapens naar Koerdistan sturen, en worden moslimterroristen bevoorraad en bewapend, zodat ze nieuwe aanslagen in het noorden van het half verwoeste land kunnen plegen.

  Turkije zet Jihad-groepen in tegen de Koerden…Nog meer koerden vluchten naar Europa: migratiecrisis wordt alleen nog erger! 

  Binnen Turkije is er juist nog een grotere burgeroorlog gaande…. Veel steden en dorpen zijn veranderd in spooksteden, waar nu een strikte avondklok is ingesteld. turkije heeft binnen 4 maanden 271 Koerdische dorpen met de grond gelijk gemaakt! 

  Dientengevolge zijn honderden duizenden Koerden gedwongen om hun huizen te ontvluchten. Turkije zelf is de grote oorzaak van de migrantencrisis! Turkije jaagt de Koerden, 1.3 Miljoen Koerden op de vlucht!

  In werkelijkheid zijn de Turkse “post-moderne islamitische” leiders gewoon islamisten, verpakt in een mooiere cadeauverpakking.

  270.000 Turkse soldaten, gesteund door tanks, straaljagers en raketten tegen de Koerden..

  In Turkije is er een regionale burgeroorlog tegen de Koerden begonnen. Miljoenen Koerden worden verjaagd richting Europa…

  Turkije vernietigd Koerdische dorpen en jaagt de bevolking! Erger nog, het conflict heeft de potentie om te leiden tot geweld in Europa, verspreid over grote steden.

  EU heeft aan dictator Erdogan feitelijk een vrijbrief heeft gegeven om met grote militaire macht de Koerden te verpletteren. Ankara gebruikt de € 6 miljard die het van Brussel kreeg om de migrantenstroom naar Europa in te dammen in werkelijkheid om de uitroeiingoorlog tegen de Koerden te financieren. Erdogan wil migrantenaanval op EU pas stoppen als hij de Koerden mag vernietigen..Dictator Erdogan heeft de miljarden die de EU hem heeft aangeboden om de massa’s vluchtelingen die hij op Europa afstuurt in Turkije te houden afgewezen. De reden: hij wil eerst toestemming van de EU om oorlog tegen de Koerden te voeren en hen te vernietigen. Ook hierin blijkt de bedrieglijke aard van de Turkse moslimpresident, maar de Westerse politiek weigert nog steeds hier zijn ogen voor te openen, mede omdat de EU diep verdeeld is en feitelijk niet meer in staat is zichzelf te verdedigen. En daar maakt Erdogan nu even handig als schaamteloos misbruik van.

  Nu worden de Koerden al maanden gebombardeerd door de Turkse luchtmacht, en werkt het Turkse leger nauw samen met de islamitische terreurbeweging Al-Nusra (Al-Qaeda in Syrië). Ook ISIS is een pion in het schaakspel van Erdogan, die zijn zinnen heeft gezet op Syrië en de in Turkije getrainde jihadisten…

  Turkije wil openlijke steun Europa voor oorlog tegen Koerden

  Volgens Erdogan mag het feit dat de Koerden een van de belangrijkste krachten tegen ISIS zijn geen reden zijn om hen dan maar hun gang te laten gaan. In werkelijkheid ziet Erdogan de Koerden juist vanwege hun strijd tegen ISIS en Al Qaeda als een grote bedreiging voor zijn Islamitische veroveringsplannen met Syrië en daarna het hele Midden Oosten.

  SALAFIST ERDOGAN WILT EUROPA ISLAMISEREN!

  Het startpunt daarvoor is de mogelijkheid voor 80 miljoen Turken om visa-vrij door de EU te reizen.
  Turkse Salafisme, is als gif dat onschuldig is als je er weinig van inneemt, maar wanneer je er langdurig aan wordt blootgesteld, kan het zich uiten in haat en wrok tegen het Westen…De uitbreiding van de moslim- en boven alles de Turkse gemeenschap in Europa is een van de lange termijn doelstellingen van het islamitische bewind in Ankara. Het visa-vrij reizen binnen de EU van Turkse onderdanen is daarbij een zeer effectief middel!
  Deze onbeperkte uitnodiging tot massale immigratie geeft enorme problemen met kosten, integratie, huisvesting, gezondheidszorg, scholing, criminaliteit, werkgelegenheid en geloof.

  Turkije krijgt in deze regeling ook nog een heel gevaarlijk extra instrument. Het kan 3 miljoen Syriërs (alleen de salafisten), Irakezen, Pakistaners en Afghanen en andere ongewenste vreemdelingen eerst een Turks paspoort geven, en daarmee automatisch een visum naar de Europa… In de hoop dat hun probleem, ons probleem wordt. Europa geeft haar immigratiebeleid uit handen aan gevaarlijkste Islamieten.

 • Max
  28 september 2016 at 17:29
  Plaats een reactie

  Na de Koude Oorlog is Turkije bezig met een herdefiniëring van zijn culturele en nationale identiteit. Die identiteit wordt steeds meer ingevuld door het islamitische geloof, waardoor het seculiere erfgoed van Kemal Atatürk onder druk is komen te staan.Zeventig jaar nadat Atatürk de fez – een hoofddeksel dat tijdens het Ottomaanse rijk als een uiting van aanhankelijkheid aan de islam werd gedragen – heeft verboden, zijn hoofddoekjes als moslimsymbool sinds eind jaren negentig weer toegestaan in Turkse scholen. De islam is ook het leger binnengedrongen en de islamistische tarikas (genootschappen van uitverkorenen) die Atatürk had verboden, functioneren weer.Zo wordt de foto van de laatste Ottomaanse Sultan Vahdettin op sommige overheidsscholen opgehangen, naast de foto van Atatürk als ‘Grootste Turk’.De islamisering van Turkije doet zich voor in zowel het Aziatische Ankara als het Europese Istanboel. In 1995 werd de fundamentalistisch-islamitische Welvaartspartij bij de gemeenteraadsverkiezingen de sterkste partij in zowel Istanboel als Ankara.In 2016 is Turkije een islamitischer land, dan Atatürk ooit heeft voorzien….

 • Kees van Ven
  16 april 2017 at 23:03
  Plaats een reactie

  Geachte heer Bayaz,
  Bedankt voor uw uitleg en veel respect voor u en voor andere moslims. Het zou zo mooi zijn als er volledig respect was voor beide kanten en ieder zijn eigen opvattingen en geloof kon belijden.
  Ik heb niets tegen een moskee en veel islamistische mensen zijn geweldige mensen. Toch begrijp ik de steeds chagrijnige Wordende Nederlander (waartoe ik ook behoor) wel.
  Als ik naar opsporing gezocht kijk, wie er vooral een beroep doen op allerleid sociale en medisch voorzieningen, voor ellende op straat en in de wereld zorgt, ongekende wreedheid toont tegenover zijn medemensen dan zijn het meestal helaas moslims. Het valt mij op hoe weinig moslims hun eigen geloof kennen, geloven in achterhaalde complottheorieën, in de slachtofferrol zitten en weinig tolerant zijn naar andere geloven/opvattingen. Ik merk weinig respect naar de westerse manier van leven en samen met het hierbovengestelde zorgt dit voor veel achterdocht en chagrijn bij de autochtone Nederlanders. Voor mij is de Islam een onderdrukkende en intolerante wrede godsdienst, jets wat ook een feit was voor Ataturk. HIj noemde de Islam ” een rottend kadaver dat alles aansteekt” . Probleem in de Islam is dat er nauwelijks progressief onderzoek mogelijk is, vastgehouden wordt aan Middeleeuwse toestanden, en er altijd dwang is: als je uit de Islam stapt kan je gedood worden, ben je homo kan je gedood worden, stap je over naar een ander geloof of wordt je Atheïst, kan je gedood worden, beledig je Allah etc. Kan je gedood worden.
  DIt is ook wel logisch, want Mohammed was een zeer wrede despoot met uitspraken en gedrag waarvoor je nu in een inrichting zou belanden.
  Nee, de Islam is geen vrede, noch vooruitgang: achterlijkheid, hypocrisie, dwang is de norm.
  Christenen worden zeer zwaar vervolgd in Islamitische landen, hebben nauwelijks rechten en dit zie je ook terug in de aantallen. IN Turkije waren ooit miljoenen Christenen, maar vervolging heeft hun aantal zwaar gedecimeerd.
  ALs u echt eerlijk kijkt naar uw Godsdienst dan kan u toch niet anders concluderen dat er iets fout zit. IK raad elke moslim aan eens zijn eigen Koran te vergelijken met de boodschap van de bijbel, die wel liefde en verzoening predikt. ONderzoek eens de uitspraken van Mohammed en Jesus met elkaar, dan komt u echt tot andere inzichten.
  In ieder geval veel respect voor u en de uwen. Het is niet mijn bedoeling u te beledigen, maar kijk eens eerlijk wat er gebeurt in de meeste Islamitische landen en wie en wat hieraan debet is.

 • Plaats een reactie

  *

  *

  Like TurksGeluid

  Ook interessant...

  Close