Bomaanslag in Istanbul eist minstens 13 doden

Turkije is vannacht opgeschrikt door een bomaanslag. Rond middernacht gingen er twee bommen af nabij het stadion van de Turkse voetbalclub Besiktas. De Turkse televisiezenders spraken, voordat er wederom...
Istanbul bomaanslag

Turkije is vannacht opgeschrikt door een bomaanslag. Rond middernacht gingen er twee bommen af nabij het stadion van de Turkse voetbalclub Besiktas. De Turkse televisiezenders spraken, voordat er wederom een uitzendverbod kwam, over 38 gewonden. Buitenlandse media stellen dat er minstens 13 doden zijn en ook via Twitter lijkt duidelijk te worden dat het aantal doden hoger zit.

Vodafone Arena

Volgens ooggetuigen gingen er twee bommen af. Volgens lokale media zou een busje van de Turkse ME het doelwit zijn geweest van de eerste (auto)bom. De andere knal kwam mogelijk door een zelfmoordaanslag in een nabijgelegen parkje. Na de explosies was geweervuur te horen.

Minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu komt later met een verklaring over het aantal doden. Hij sprak van een ,,wreed plan”. Tegen de Turkse televisiezender NTV zei hij dat er twee bommen waren ontploft, waaronder een autobom bij een busje van de ME.

Besiktas

Besiktas speelde vandaag nog een competitiewedstrijd tegen Bursaspor. Minstens 40.000 supporters hadden de wedstrijd in het Vodafone Arena stadion van Besiktas bezocht, maar het overgrote deel was al naar huis toen de ontploffing plaatsvond. Bursaspor heeft al laten weten dat geen van haar fans, gewond zijn geraakt.

Grondwet

In de media wordt gesuggereerd dat de bomaanslagen te maken kunnen hebben met de beoogde grondwetswijzigingen waarvan al een voorstel op tafel ligt waarover binnenkort gestemd gaat worden. Het is nog onduidelijk wie er achter de aanslagen zit en doordat de Turkse media een uitzendverbod opgelegd hebben gekregen, kan het nog even duren voordat het wordt bekendgemaakt.

Lees ook:   Hoofdredacteur Turkse oppositiekrant opgepakt

Social Media

De burgers vragen op social media hardop af hoe het kan dat er tijdens de noodtoestand (OHAL) nog bommen kunnen ontploffen. Ook wordt gesuggereerd dat er al meer dan 40 tips binnen zijn gekregen over nieuwe bomaanslagen in Istanbul en Ankara.

Vodafone Arena ambulances

Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close