Bewijs Turks memo over aankomst El Bakraoui in Nederland

De terrorist Ibrahim El Bakraoui die betrokken was bij de aanval op Zaventem en een metrostation in Brussel waardoor tientallen mensen het leven verlieten, was ook in Nederland. Dat...
Recep Tayyip Erdogan over Bakraoui

De terrorist Ibrahim El Bakraoui die betrokken was bij de aanval op Zaventem en een metrostation in Brussel waardoor tientallen mensen het leven verlieten, was ook in Nederland. Dat stelde president Recep Tayyip Erdoğan in een speech in Burdur. Ook gaf hij aan dat Europa op de hoogte was gesteld van de aantocht van El Bakraoui. Europarlementariër voor de PvdA, Kati Piri, heeft de desbetreffende memo gedeeld met het publiek.

Ibrahim El Bakraoui in Nederland

Notificatie van de aantocht van Ibrahim El Bakraoui in Nederland

In het bericht, dat op 14 juli 2015 is gestuurd vanuit Ankara, staat dat de Belgische Ibrahim El Bakroui op 14 juli 2015 zal arriveren op Amsterdam, Schiphol. Ook staat de vluchtnummer en de vliegtuigmaatschappij vermeld. Het eerste wat opvalt, echter, is het feit dat er bovenaan “very urgent” staat.

Turkije

Turkije zou El Bakraoui in de kraag hebben gevat toen hij de grens tussen Turkije en Syrië wilde oversteken. De Belg zou zelf hebben gevraagd hebben om naar Nederland uitgezet te worden.

De Belgische minister van Justitie Koen Geens bevestigde kort na de persconferentie van Erdogan dat Turkije een van de verdachten heeft teruggewezen naar Nederland. Volgens hem was er geen sprake van uitlevering. ”Ik weet niet zeker of België op de hoogte was”, zei Geens woensdagavond tegen de Vlaamse omroep VRT. ”Ik weet wel dat hij naar Nederland is teruggewezen door Turkije. Op dat moment was de betrokkene bij ons niet bekend voor terrorisme.”

Lees ook:   Een blik in het alledaagse leven in Turkije (november 2016)
Categorieën
Overig nieuws & opinieTurks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close