Amerika roept diplomaten en militairen terug uit Turkije

De Amerikaanse Defensie heeft in een verklaring laten weten dat het alle diplomaten, militairen en hun families per direct terugroept. De reden die de Defensie geeft voor haar bevel...
Incirlik luchtbasis Turkije - Amerika

De Amerikaanse Defensie heeft in een verklaring laten weten dat het alle diplomaten, militairen en hun families per direct terugroept. De reden die de Defensie geeft voor haar bevel is “de angst voor de veiligheid van de troepen”. De oproep geldt voor circa 700 Amerikanen die bijna allemaal op de Incirlik luchtbasis te Muğla werken, welke voornamelijk wordt gebruikt om de terreurgroep IS te bestrijden.

De officiële verklaring luidt als volgt:

“The State Department and Pentagon are ordering the families of U.S. diplomats and military personnel to leave posts in southern Turkey due to security fears.”

“We understand this is disruptive to our military families, but we must keep them safe and ensure the combat effectiveness of our forces to support our strong ally Turkey in the fight against terrorism,” 

Op Twitter geven de Turken aan dat dit wel het teken van een nieuwe terroristische aanval kan zijn.

Erdoğan

Vandaag maakte de woordvoerder van president Erdoğan bekend dat de Turkse president en Obama een onofficieel gesprek zullen houden tijdens Erdoğan’s bezoek aan Washington. De BBC, daarentegen, geeft aan dat Obama het gesprek heeft afgewezen en vicepremier Joe Biden zijn plaats zal innemen.

Het is overigens nog niet bekend of het gesprek te maken heeft met de uitspraak van de Amerikaanse Defensie.

Lees ook:   Turkije hard op weg naar regimeverandering
Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close