AK Partij wijst commissie onderzoek verkrachting jongeren af

De AK Partij heeft weer voor ophef gezorgd in het Turks parlement. Nadat het nieuws dat er in de stad Karaman 45 jongeren zijn verkracht door een plaatselijke imam...

De AK Partij heeft weer voor ophef gezorgd in het Turks parlement. Nadat het nieuws dat er in de stad Karaman 45 jongeren zijn verkracht door een plaatselijke imam aan het licht kwam kwam de oppositiepartijen MHP tot de conclusie dat er per direct een commissie opgesteld moet worden die hier onderzoek naar gaat doen. Dit is door toedoen van de regeringspartij afgewezen, waardoor er weer wat in de doofpot is gegooid in het bananenrepubliek dat zich Turkije mag noemen.

Jeugd verkrachting TBMM

Tijdens de stemronde waren de AK Partij lieden voornamelijk buiten waardoor het er even op leek dat er een “JA” uit zou rollen, maar niets was minder waar toen de parlementariërs van de regerende partij allemaal “NEE” stemden waardoor het voorstel nu definitief van de baan is. Of je het nou triest, raar of walgelijk wil noemen; het is wel de waarheid en typisch voor het Turkije voor nu, waarin al het slechte wordt afgewezen en negeert.

De notulen van de sessie in het parlement kun je overigens via de onderstaande link teruglezen. Uiteraard is dit in het Turks:

Notulen stemming Turks Parlement

Ensar Vakfi

De Ensar Vakfi is een islamitische stichting die in de jaren 70 werd opgericht. Het richt zich, naar eigen zeggen, op het “op de juiste wijze uitleggen van de islam en het helpen ontwikkelen van jongeren”. Nou, ik weet niet wat zij verstaan onder ontwikkelen maar dit kan natuurlijk niet door de beugel. Het meest trieste van allemaal, is dat de machthebbers het wegwuiven en hun volgers volledig in de ban weten te houden door manipulatie en doordat hun eigen media dit soort nieuws items niet toont. Uiteraard doen wij dat wel, net zoals we dat hier hebben gedaan.

Overigens staat de Ensar Vakfi bekend om hun hechte relatie met de Erdoğan’s. De vrouw van de president, Emine Erdoğan, gaf er onlangs noch een speech waarin ze de Republiek een “’90-jarig wrak” noemde.

Lees ook:   Hoofdredacteur Turkse oppositiekrant opgepakt
Categorieën
OpinieTurks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close