AK Partij komt met wetsvoorstel om verkrachting legaal te maken

Uiteraard wordt het niet direct gezegd, maar verkrachting legaliseren is het volgende agendapunt van de AK Partij. De AK Partij, die als doel heeft om Turkije om te vormen...

Uiteraard wordt het niet direct gezegd, maar verkrachting legaliseren is het volgende agendapunt van de AK Partij. De AK Partij, die als doel heeft om Turkije om te vormen tot een islamitisch republiek (zoveel is nu wel duidelijk), heeft dit middels een wetsvoorstel kenbaar gemaakt.

Wet

Wat houdt de wet dan in, zul je je afvragen. Simpel gezegd: als een kind onder de 18 jaar is verkracht, wordt de straf die de persoon zou krijgen teniet gedaan als de verkrachter en het kind met elkaar trouwen (!).

Het meest tragische is, is dat de Minister van Justitie (?!) dit heeft bevestigd en verdedigd! Bekir Bozdag heeft aangegeven dat hij het betreurd dat mensen die “niet-officieel” (bij wet) getrouwd zijn, in de gevangenis komen en hun kinderen daardoor achter moeten laten. Hiermee zegt de minister eigenlijk dat het trouwen volgens de islam (de nikah) voldoende is en dat hiermee al is bepaald dat de vrouw en man elkaar accepteren en dus dat de man niet de gevangenis in moet.

Kan het triester dan dat? Het is de minister (!) van het land die dit zegt he, vergis je niet. Hij zegt gewoon dat huwelijken die niet volgens de wet zijn, legaal moeten worden geacht. Hoe kan een volksvertegenwoordiger zulke dingen zeggen? Hoe is dit mogelijk in hemelsnaam? En dan heeft hij het ook nog over “de toestemming van de kleine”, die voldoende zou moeten zijn voor een huwelijk, ongeacht haar leeftijd.

Het kan trouwens nog erger: de wet zou ook op terugwerkende kracht moeten werken. Hiermee zullen ongeveer 4000 pedofiele verkrachters op vrije voeten komen.

Lees ook:   Hoofdredacteur Turkse oppositiekrant opgepakt

Niet te vatten en vooral angstaanjagend.

Schande

De AK Partij parlementsleden die het wetsvoorstellen hebben ondertekend en naar het Turkse Parlement hebben gebracht, zijn als volgt:

Mehmet Muş (İstanbul), Ramazan Can (Kırıkkale), Hacı Bayram Türkoğlu (Hatay), Halis Dalkılıç (İstanbul), Mücahit Durmuşoğlu (Osmaniye) en İlyas Şeker (Kocaeli).

Jullie zullen te allen tijde worden herinnerd als de personen die verkrachtingen in Turkije legaal hebben gemaakt. En hier hebben we het bewijs:

Schandalige wetsvoorstel AK Partij

Kritiek

Het wetsvoorstel heeft veel losgemaakt bij het Turkse volk. Velen zijn in opstand gekomen en de straat opgegaan met leuzen die korten metten maken met de partij van Erdogan.

Ook oppositiepartijen CHP en MHP spreken van een “beangstigende situatie” en een “schandaal”, maar veel kunnen we ook niet meer verwachten van deze partijen. Het blijft bij praten en nooit wordt er eens actie ondernomen om een partij als deze weg te vagen uit het politieke landschap.

Categorieën
OpinieTurks nieuws & opinie
1 reactie
 • AK Partij komt met wetsvoorstel om verkrachting legaal te maken | bizbize.co
  22 november 2016 at 18:08
  Plaats een reactie

  […] Source link […]

 • Plaats een reactie

  *

  *

  Like TurksGeluid

  Ook interessant...

  Close