AK Partij boos; Kılıçdaroğlu blijft regering bekritiseren vanwege verkrachtingen

De AK Partij van president Erdogan is woedend na de uitspraken van oppositieleider Kemal Kılıçdaroğlu. De CHP leider uitte zijn ongenoegen over minister Sema Ramazanoğlu die de Ensar stichtingen...
Kemal Kilicdaroglu foto
Kemal Kilicdaroglu foto

De AK Partij van president Erdogan is woedend na de uitspraken van oppositieleider Kemal Kılıçdaroğlu. De CHP leider uitte zijn ongenoegen over minister Sema Ramazanoğlu die de Ensar stichtingen waarin 45 jongetjes werden verkracht, verdedigde en zodoende het schandaal bagatelliseerde.

Protesten

Kılıçdaroğlu zei in een persconferentie dat Ramazanoğlu “voor de stichting heeft gelegen”, waarna de gehele AK Partij vleugel over hem heen viel. Vicepremier Mehmet Ali Şahin besloot zelfs om naar het gebouw van CHP te gaan om te protesteren. Minister Ramazanoğlu ging een stap verder en spande vandaag een rechtszaak aan tegen Kılıçdaroğlu.

President Recep Tayyip Erdoğan stook niet onder stoelen of banken wat hij van de uitspraken vond. Hij noemde zijn concurrent een “politieke pedofiel”.

Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu reageerde op zijn beurt op dezelfde manier op de uitspraken van Erdoğan, die eerder had aangegeven dat hij de klederdracht van jonge vrouwen in Istanbul heeft geobserveerd en “de stijl niet passen vindt”. Kılıçdaroğlu stelde dat Erdogan naar jonge vrouwen kijkt en dat dit pas een vorm van pedofilie is. Ook gaf hij het voorbeeld van een AK Partij minister die aangaf dat hij “voor Reza Zarrab zou liggen, maar hier werd toen geen heisa van gemaakt”, zei Kılıçdaroğlu.

Hypocriet

Op social media spreekt men over hypocrisie als het aankomt op de reacties van de AK Partij. Ook wordt Kılıçdaroğlu toegejuicht voor zijn uitspraken door verraste burgers die deze toon van de CHP leider niet gewend zijn.

Lees ook:   Coalitie onderhandelingen mislukt: vervroegde verkiezingen Turkije

Hier volgt een lijst met uitspraken van verschillende AK Partij leden, onder wie de president zelf, waarin de vrouw wordt gedenigreerd:


De kwestie geweld tegen de vrouw wordt groter gemaakt dan het is”

Recep Tayyip Erdoğan

“Ik geloof sowieso niet in gelijkheid tussen man en vrouw”

Recep Tayyip Erdoğan

Vrouwen die verkracht zijn moeten gewoon hun kind op de wereld brengen, de staat regelt de rest wel”

Recep Akdağ / Minister van Gezondheid van dat moment

“Een verkrachter is minder schuldig dan iemand die verkracht is en abortus pleegt”

Ayhan Sefer Üstün / AK Partij parlementariër & voorzitter van de Mensenrechten commissie

Uiteraard is dit slechts een klein gedeelte van de hypocrisie en schandalige uitspraken van de AK Partij.

Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close