AK Partij blijft eigen achterban voortrekken bij keuzes leraren

De AK Partij heeft een groot strafblad als het neerkomt op het voortrekken van de eigen mensen bij belangrijke (en minder belangrijke) keuzes. Van toetsen waarvan de antwoorden al...
AK Partij schandalen leraren

De AK Partij heeft een groot strafblad als het neerkomt op het voortrekken van de eigen mensen bij belangrijke (en minder belangrijke) keuzes. Van toetsen waarvan de antwoorden al vergeven waren aan aanhangers van Fethullah Gülen en de AK Partij tot aan schandalige vragen die niets te maken hebben met hetgeen ze zouden moeten toetsen. Dat vonden ze daar niet genoeg, dus besloten ze om er een schepje boven op te doen.

Nadat de leraren waarvan de AK Partij vermoedt (weet) dat het Gülen aanhangers zijn, eruit werden gegooid, werd duidelijk dat er een tekort aan leraren zouden zijn. Dit gat wil de AK Partij maar al te graag dichten met duizenden nieuwe leraren, maar natuurlijk wil het dat op haar eigen manier doen. Met de gevaarlijke woorden van Erdogan (“we gaan een gelovige generatie opleiden”) in het achterhoofd, heeft het Ministerie van Onderwijs onder leiding van minister Ismet Yilmaz een paar imbeciele vragen gesteld aan de kandidaten.

Hou jij van de leider?

Stel dat jij nu leraar wil worden in Nederland en Mark Rutte is aan de macht. Stel nu dat jij hem niet mag… en stel nu dat ze (de overheid) je tijdens het sollicitatiegesprek vragen of je Mark Rutte mag; wat doe je dan? In Nederland kun je zoiets niet voorstellen, maar het is wel van deze tijd en het kan ook in bananenrepubliek Turkije waar dit zelfs een vereiste is als jij aan de bak wil komen.

Een paar van die zotte vragen:

  • “Aan wie denkt u als u het woord “leider” hoort? (leider = reis, in het Turks. Vaak door AK Partij aanhangers geassocieerd met Recep Tayyip Erdogan)
  • Wat vindt u van de leider?
  • Zijn er moskeeën in uw dorp?
  • Wat voelde u tijdens de Gezi protesten?
  • Waar kwam de G20 bijeen?
  • Wat heeft onze president daar allemaal gezegd?
  • Vier je oud en nieuw?
  • Wat denkt u over kinderen die stenen gooien?
  • Hoe vaak bidt u per dag?
Lees ook:   "Presidentieel Systeem komt er zo snel mogelijk aan"

En sommigen kregen hele specifieke vragen vanwege hun achtergrond. Een vrouw in de onderstaande video zegt dat ze de vraag: “waar was uw vader tijdens de mislukte couppoging?”, kreeg doordat haar vader een politieagent is.

Kijk. Als iemand mij uit kan leggen hoe deze open vragen worden beoordeeld en hoe er dan punten aan worden gekend, dan wil ook best wel voor de AK Partij stemmen hoor. Je hebt namelijk veel voordelen als je op hen stemt; je komt makkelijk aan de bak, je maakt geld en je kan zelfs gratis parlementariër worden als je goed genoeg slijmt, ideaal!

Het ergste van allemaal is dat hier helemaal niets mee gedaan zal gaan worden. Op social media barst het allemaal los, maar op politiek niveau blijft de AK Partij aan de macht. Zij voeden hun achterban en vice versa. Iedereen blij en je kunt weer jaren door met je mooie kunstmatige systeem dat puur en alleen bedoeld is om de AK Partij in stand te houden. Vooral als je weet dat minstens 50% van de stemmers achter je staan.

Ismet Yilmaz

Waar het schaamrood hem op de lippen zou moeten staan, blijft Ismet maar gaan hoor. “Wij hebben zo’n vraag niet gesteld, maar stel dat het zo is: wat voor kwaad kan zo’n vraag“, vraagt ie zich hardop af. En dan wordt ie nog boos ook, kijk maar:

Denk niet dat hij door heeft dat ie de minister is, maar dat zal vast omdat hij dat zelf ook niet kan bevatten.

Vraagje, beste minister: wat hebben al die vragen te maken met het leraar zijn? Hoezo het kan geen kwaad? Wat voor positief effect kan het dan in hemelsnaam hebben?

Lees ook:   Turkse verontwaardiging in Deventer over brief met stemadvies

Een pracht van een land, vernield door een stelletje incompetente en bekrompen onwetenden.

Categorieën
OpinieTurks nieuws & opinieTurks politiek
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close