21 maanden gevangenisstraf voor beledigen Erdoğan

De journalist van de krant BirGün, Barış İnce, is veroordeeld voor een gevangenisstraf van 21 maanden omdat hij president Erdogan beledigd heeft. In eerste instantie werd Ince aangeklaagd voor...
Baris Ince 21 maanden gevangenisstraf

De journalist van de krant BirGün, Barış İnce, is veroordeeld voor een gevangenisstraf van 21 maanden omdat hij president Erdogan beledigd heeft. In eerste instantie werd Ince aangeklaagd voor een artikel over de corruptieschandaal van 17 – 25 december 2014, waarin hij een link legde tussen het schandaal en de familie van Erdogan. Hij kreeg de straf echter voor zijn verdediging, waarin hij door middel van een acrostichon de president “Hirsiz Tayyip” oftewel “Dief Tayyip” noemde.

Verdediging

Barış İnce plaatste zijn verdediging op Facebook en schreef het volgende erbij:

“Door mijn acrostichon heb ik nu een gevangenisstraf van 21 maanden gekregen. De op een rechter lijkende persoon heeft zelfs geen gehoor gegeven om het proces uit te stellen. Er zal een tijd komen dat wij in dit land volledig vrij zijn in wat we doen en zeggen, maar onze kinderen zullen de namen van de anderen altijd als dief blijven herinneren”

Ook zijn advocaat gaf aan dat dit niet kan en dat het besluit direct teruggedraaid moet worden omdat het tegen de grondwet en de vrijheid van meningsuiting indruist.

 

Lees ook:   Duitse komiek Böhmermann neemt pauze na commotie Erdogan-grap
Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close