18-jarige vrouw pleegt zelfmoord na verkrachting

Een 18-jarige vrouw uit Kayseri heeft zelfmoord gepleegd nadat zij twee dagen voor het incident, verkracht werd. De gebeurtenis heeft voor een hoop oproer gezorgd nadat bekend werd dat...
Cansel Buse Kinali
Cansel Buse Kinali

Een 18-jarige vrouw uit Kayseri heeft zelfmoord gepleegd nadat zij twee dagen voor het incident, verkracht werd. De gebeurtenis heeft voor een hoop oproer gezorgd nadat bekend werd dat de autoriteiten wisten dat ze verkracht was, maar niets deden. Cansel Buse Kinali, zoals de vrouw heet, kon het niet meer verdragen en pleegde zelfmoord.

De dader, de 33-jarige wiskundeleraar Bayram Ö, is opgepakt nadat bleek dat hij meerdere keren onder andere telefonisch contact had gehad met de vrouw. Volgens de laatste berichten zou hij zijn daden hebben opgebiecht.

School

Volgens de vriendinnen en familie van Cansel heeft ze de dader meerdere keren aangeklaagd bij het schoolbestuur, maar er werd niks gedaan om haar te helpen. De school wilde het incident zelfs in de doofpot stoppen, waarop de vrouw zich volledig alleen voelde en besloot zelfmoord te plegen.

Twitter

Het verhaal kwam toch in de spotlights nadat op social media werd aangedrongen. Op Twitter werd het zelfs trending met de hashtag #canseliçinsusma. Turkse beroemdheden zoals de zangeres Demet Akalin en Ece Erken.

Het nieuws heeft net zoals de moord op Özgecan Aslan, veel stof doen opwaaien in het land.

Lees ook:   Emine Erdoğan aangeklaagd door CHP vanwege "90-jarig wrak"
Categorieën
Turks nieuws & opinie
Nog geen reacties

Plaats een reactie

*

*

Like TurksGeluid

Ook interessant...

Close